Toepassing_Renovatie

EXTRA HELDER GLAS – BENGGLAS EXTRA CLEAR

BENGglas Extra Clear is extra helder vacuümglas! Hierdoor wordt er meer zon en licht door de ruiten doorgelaten zonder in te hoeven leveren op de isolatiewaarde (U=0,50). Dit maakt BENGglas Extra Clear uitermate geschikt voor panden waar extra licht en zon gewenst is of voor monumentale panden waar de authentieke glas tint van enkel glas behouden dient te blijven.

Download de brochure

 

Voordelen BENGglas Extra Clear

Onzichtbare vacuümdop en slanke afdichtingsrand.

BENGglas_grote afmetingen_Icon

Vanaf 2024: Grote afmetingen, ideaal voor nieuwbouwprojecten

De beste isolatiewaarde op de markt: 0,40

100% recyclebaar en vrij van metalen

Tot 7 x minder afstandhouders

Gehard veiligheidsglas zonder kans op thermische breuk

Voor stil wonen (-36 dB)

Natuurlijk licht (LTA: 83%)

EXTRA HELDER GLAS

BENGglas Extra Clear biedt alle voordelen van BENGglas MAX, maar is ook nog eens extra helder!  Met een lichttransmissie waarde van maar liefst 83% en een G-waarde van maar liefst 0,68 is BENGglas Extra Clear uniek in de wereld van vacuümglas.

Benieuwd wat BENGglas Extra Clear voor jou kan betekenen? Ontdek de mogelijkheden in overleg met een van de BENGglas dealers.

 

BENGglas Extra Clear_detail
https://bengglas.nl/wp-content/uploads/2023/09/BENGglas-brochure-september-2023-min.pdf

PAST IN IEDER KOZIJN

Door het ultradunne profiel past BENGglas Extra Clear vrijwel altijd in de bestaande kozijnen en kan worden bespaard op nieuw materiaal. Doordat er minder materiaal nodig is om een krachtige isolatie te bereiken is het product ook uitermate licht in gewicht. Hierdoor kan naast de kozijnen, ook worden bespaard op nieuw hang-en sluit werk.

Gecombineerd met een slanke afdichtingsrand van slechts 9 mm (inclusief absorptiestrips: 14 mm) maakt BENGglas Extra Clear uitermate geschikt voor monumentale panden waar kozijnen behouden dienen te blijven of voor panden waar extra licht of zon gewenst is.

BENGglas Extra Clear_overview

SPECIFICATIES

 • De meest heldere variant vacuümglas beschikbaar (LTA: 83%).
 • Een ongeëvenaarde isolatiewaarde: 0,50.
 • Verkrijgbare glasdiktes: 8,3 – 10,3 en 12,3 mm.
 • Standaard gehard, letselveilig zonder thermische breuk.
 • Vrij van vacuümdoppen.
 • Slanke afdichtingsrand van slechts 9 mm (incl. strip: 14 mm).
 • Maximale afmeting: 2.000 x 3.000 mm.*
 • Minimale afmeting: 200 x 230 mm.
 • Hoe groter het glasoppervlak, hoe langer de absorptiestrip.
 • De absorptiestrip is altijd geplaatst aan de langste zijde.
 • Bij een glasoppervlakte van 2m² heb je twee strips; één van 200 mm en één van 100 mm. Deze strips zitten aan dezelfde zijde.
 • Ook verkrijgbaar inclusief monumentale tegenruit.

*Prognose: vanaf juni 2024 zullen afmetingen beschikbaar worden gemaakt tot 2.440 x 4.200 mm.

DÉ OPLOSSING VOOR MONUMENTEN

BENGglas Extra Clear is binnen het BENGglas assortiment het meest heldere type verkrijgbaar. BENGglas Extra Clear kan tevens uitgevoerd worden in een monumentale uitvoering (+4 mm monumentale tegenruit en PVB). Hierdoor krijgt het glas de look van historisch glas, ook wel getrokken glas genoemd.  Dit maakt dit type ideaal voor de restauratie-en renovatie markt. Door rechtstreeks te bestellen via BENGglas, de exclusieve distributeur van LandVac in de Benelux, profiteer je tevens van een gegarandeerde fabrieksgarantie tot maar liefst 15 jaar!

Alles over monumentenglas

 

BENGglas_vacuümglas

BENGGLAS VS. ANDER ISOLATIEGLAS

De kracht van BENGglas zit hem in de ongeëvenaarde isolatieprestatie verpakt in een ultradun profiel van slechts 8,3 mm dik. Dit maakt het glas veruit dunner én beter in isolatiewaarde dan elk ander type isolatieglas. Dit maakt dat het glas zelfs in enkelglas kozijnen past, daar waar triple en HR++ glas geen uitkomst kunnen bieden zonder het gehele kozijn te moeten vervangen.

Download de brochure

Enkel glas
HR ++ glas
Triple glas
BENGglas Extra Clear
Isolatiewaarde
5.80
1,10
0,80
0,50
Geluidsreductie dB
29
31
33
36
Degradatie isolatiewaarde
n.v.t.
Ja
Ja
Nee
Dikte
4
21
38
8,3

HOOG RENDEMENT ISOLATIEGLAS

Géén degradatie van de isolatiewaarde

Dankzij de geavanceerde randafwerking en gepolijste randen behoudt BENGglas Extra Clear minstens 25 jaar een stabiel vacuüm, in tegenstelling tot regulier isolatieglas waarbij de U-waarde langzaam oploopt. Hierdoor bereik je een langdurig hoger rendement dan met traditioneel isolatieglas.

LEES MEER

Bespaar meer vanaf dag één

Met de ongeëvenaarde isolatiewaarde biedt BENGglas Extra Clear een isolatie die 2 x beter is dan dubbelglas (HR++), waardoor aanzienlijke energiebesparingen vanaf dag één mogelijk zijn.

LEES MEER

Hogere woningwaarde door beter energielabel

Door te investeren in BENGglas Extra Clear verhoog je direct de waarde van je woning of pand door de verbetering van het energielabel.

LEES MEER
 • LEVENSDUUR
 • GARANTIE
 • EXTRA OPTIES
 • PRODUCT VRAGEN
 • LEVERTIJDEN
 • KOSTEN
 • BESTELLEN
Hoe lang gaat BENGglas Extra Clear mee?

BENGglas Extra Clear heeft een verwachte levensduur van 50 jaar. De geteste levensduur (middels een lab-test) ligt op minstens 25 jaar met behoud van de isolatiewaarde.

In vergelijking met dubbelglas HR++ (20-25 jaar) of triple glas HR+++ (30 jaar), waarbij de U-waarde naarmate de jaren langzaam afneemt, biedt vacuümglas dus veel voordelen.

Hoe garandeer je de levensduur van 25 jaar?

Middels een lab-test kunnen condities over een periode van 25 jaar nagebootst worden. Na afloop van dergelijke test bleek de U-waarde (isolatiewaarde) volledig in stand te zijn gebleven. Daarom garandeert BENGglas een levensduur van 25 jaar. De verwachte levensduur van vacuümglas is 50 jaar.

Wat is de garantie op BENGglas Extra Clear?

BENGglas Extra Clear staat voor betrouwbaarheid op lange termijn, met een solide garantie van 15 jaar.  Dit is aanzienlijke langer ten opzichte van traditioneel isolatieglas, waarvan de garantie vaak beperkt is tot slechts 10 jaar.

Onze garantie is transparant: gedurende de eerste 5 jaar bieden we een volledige dekking. In de daaropvolgende 10 jaar is deze aflopend naar rato. De garantie beslaat uitsluitend de herlevering van het hoogwaardige vacuümglas.

Kan ik BENGglas Extra Clear ook inbraakwerend maken?

Ja, het is absoluut mogelijk om BENGglas Extra Clear inbraakwerend te maken. Dit kan met een geharde tegenruit. De minimale glasdikte wordt daarmee 13,06 – 16,06 of 19,06 mm afhankelijk van de ruitoppervlakte.

Indien gelaagd met een geharde tegenruit maak je BENGglas Extra Clear daarmee niet enkel extra inbraakwerend, maar ook nog eens extra geluidsdempend (van -36 dB naar -39 dB) én doorvalveilig.

Afhankelijk van de mate van bescherming kan een afwijkende glasconstructie naar wens worden samen gesteld.

De isolatiewaarde blijft ook na het lagen gelijk (U=0,50).

 

Is BENGglas Extra Clear letselveilig

Het gehele assortiment van BENGglas is volledig gehard en daarmee dus ook BENGglas Extra Clear.

Dit is wat BENGglas tevens uniek maakt, want daarmee is het glas zonder meerprijs al standaard letselveilig en 5 x sterker zonder kans op thermische breuk.

Is BENGglas Extra Clear geschikt voor dakbeglazing?

Absoluut, maar enkel in gelaagde variant daar dit wettelijk verplicht is. Het doorvalveilig maken middels lagen van het glas brengt een kleine meerprijs per vierkante meters met zich mee. Echter geniet u daarmee direct van talloze extra voordelen, waaronder:

 • Geen degradatie van de isolatiewaarde in hellingshoek
 • Besparingen op de dakconstructie door het lichtgewicht ontwerp
 • Extra geluidsdemping: van -36 dB naar -39 dB
 • Daar het glas standaard gehard is kan er geen thermische breuk optreden

In tegenstelling tot ander isolatieglas vind er bij BENGglas geen terugtreding plaats van de isolatiewaarde in een hellingshoek. Dit maakt BENGglas uitermate geschikt voor dakbeglazing.

 

 

In welke glasdiktes is BENGglas Extra Clear te bestellen?

BENGglas Extra Clear is standaard verkrijgbaar in de glasdiktes 8,3 – 10,3 of 12,3 mm. Afhankelijk van de totale ruitoppervlakte wordt een minimale glasdikte geadviseerd:

 • 8,3 mm: < 3 m²
 • 10,3 mm: 3 – 3,5 m²
 • 12,3 mm: > 3,5 m²

Daarnaast is het mogelijk om BENGglas Extra Clear op te dikken óf te lagen.

Indien je de ruit laagt met een geharde tegenruit wordt BENGglas Extra Clear direct extra inbraakwerend, geluidwerend én doorvalveilig. Daarmee wordt de minimale glasdikte 13,06 – 16,06 of 19,06 mm. Indien gewenst kan hier op verzoek (door de toepassing van extra inbraakwekende of brandwerende folies) vanaf worden geweken.

Indien je de ruit wilt opdikken (bijvoorbeeld om deze in een bestaand dubbel of triple glas kozijn te monteren kan een extra spouw inclusief tegenruit achter het standaard 8,3-10,3 of 12,3 mm glaspakket worden geplaatst. De spouwopties bedragen 6, 9, 12, 15, 18 of 20 millimeter dik met een tegenruit van 4, 5  óf 6 millimeter (afhankelijk van de basis constructie).

De U-waarde (isolatiewaarde) van het vacuüm isolatieglas blijft ook na deze opdikking of laging gelijk.

 

Kan ik BENGglas Extra Clear ook lagen?

Ja, het is absoluut mogelijk om BENGglas Extra Clear te lagen. Dit kan met een geharde tegenruit óf met een monumentale tegenruit. De minimale glasdikte wordt daarmee 13,06 – 16,06 of 19,06 mm afhankelijk van de ruitoppervlakte.

Indien gelaagd met een geharde tegenruit maak je BENGglas Extra Clear daarmee extra inbraakwerend, geluidswerend én doorvalveilig.

Lagen met een monumentale tegenruit wordt niet aangeraden. BENGglas extra Clear is vervaardigd van extra helder gefilterd glas. De monumentale tegenruit niet. Hierdoor verlies je mogelijk voor jou waardevolle eigenschappen van het glas.

De isolatiewaarde blijft ook na het lagen gelijk (U=0,50).

 

Past dit isolatieglas in kozijnen waar dubbelglas of triple glas is geplaatst?

Ja absoluut.  Het is namelijk mogelijk om BENGglas Clear op te dikken.

Dit maakt dat BENGglas Extra Clear geschikt is voor ieder kozijn. Zelfs daar waar dubbelglas of triple glas is geplaatst.

Een extra spouw inclusief tegenruit wordt in dit geval  achter het standaard 8,3-10,3 of 12,3 mm glas pakket geplaatst. De spouwopties bedragen 6, 9, 12, 15, 18 of 20 millimeter dik met een tegenruit van 4, 5  óf 6 millimeter (afhankelijk van de basis constructie).

De isolatiewaarde blijft ook na het opdikken gelijk (U=0,50).

 

Wat is de levertijd van dit glas?

De levertijd voor BENGglas Extra Clear ligt momenteel op circa 12- 14 werkweken.

Wat kost BENGglas Extra Clear?

Per 1 april heeft BENGglas een blijvende prijsverlaging doorgevoerd.

De nieuwe adviesprijs voor BENGglas Extra Clear ligt daarmee (exclusief btw, transport, montage én afwerking) op 295 – 305 euro per vierkante meter, afhankelijk van de glasdikte.

Let op: dit is een vanaf adviesprijs en geeft dus enkel de kosten voor het glas weer.

Hoe kan ik BENGglas Extra Clear bestellen?

Wens je een totaal oplossing inclusief montage en afwerking?
Benader dan een van onze dealers voor een offerte op maat.
Zij zijn in het bezit van product stalen en kunnen je van gedegen product informatie voorzien.

Ben je geïnteresseerd om zakelijk in te kopen?
Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

 

 

MEER INFORMATIE

Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we komen binnen 24 uur bij je terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.