Toepassing_Renovatie

EXTRA HELDER GLAS – BENGGLAS EXTRA CLEAR

BENGglas Extra Clear is extra helder vacuümglas! Hierdoor wordt er meer zon en licht door de ruiten doorgelaten zonder in te hoeven leveren op de isolatiewaarde (U=0,50). Dit maakt BENGglas Extra Clear uitermate geschikt voor panden waar extra licht en zon gewenst is of voor monumentale panden waar de authentieke glas tint van enkel glas behouden dient te blijven.

Download de brochure

 

Voordelen BENGglas Extra Clear

Onzichtbare vacuümdop en slanke afdichtingsrand.

BENGglas_grote afmetingen_Icon

Vanaf 2024: Grote afmetingen, ideaal voor nieuwbouwprojecten

De beste isolatiewaarde op de markt: 0,40

100% recyclebaar en vrij van metalen

Tot 7 x minder afstandhouders

Gehard veiligheidsglas zonder kans op thermische breuk

Voor stil wonen (-36 dB)

Natuurlijk licht (LTA: 83%)

EXTRA HELDER GLAS

BENGglas Extra Clear biedt alle voordelen van BENGglas MAX, maar is ook nog eens extra helder!  Met een lichttransmissie waarde van maar liefst 83% en een G-waarde van maar liefst 0,68 is BENGglas Extra Clear uniek in de wereld van vacuümglas.

Benieuwd wat BENGglas Extra Clear voor jou kan betekenen? Ontdek de mogelijkheden in overleg met een van de BENGglas dealers.

 

BENGglas Extra Clear_detail
https://bengglas.nl/wp-content/uploads/2023/09/BENGglas-brochure-september-2023-min.pdf

PAST IN IEDER KOZIJN

Door het ultradunne profiel past BENGglas Extra Clear vrijwel altijd in de bestaande kozijnen en kan worden bespaard op nieuw materiaal. Doordat er minder materiaal nodig is om een krachtige isolatie te bereiken is het product ook uitermate licht in gewicht. Hierdoor kan naast de kozijnen, ook worden bespaard op nieuw hang-en sluit werk.

Gecombineerd met een slanke afdichtingsrand van slechts 9 mm (inclusief absorptiestrips: 14 mm) maakt BENGglas Extra Clear uitermate geschikt voor monumentale panden waar kozijnen behouden dienen te blijven of voor panden waar extra licht of zon gewenst is.

BENGglas Extra Clear_overview

SPECIFICATIES

 • De meest heldere variant vacuümglas beschikbaar (LTA: 83%).
 • Een ongeëvenaarde isolatiewaarde: 0,50.
 • Verkrijgbare glasdiktes: 8,3 – 10,3 en 12,3 mm.
 • Standaard gehard, letselveilig zonder thermische breuk.
 • Vrij van vacuümdoppen.
 • Slanke afdichtingsrand van slechts 9 mm (incl. strip: 14 mm).
 • Maximale afmeting: 2.000 x 3.000 mm.*
 • Minimale afmeting: 200 x 230 mm.
 • Hoe groter het glasoppervlak, hoe langer de absorptiestrip.
 • De absorptiestrip is altijd geplaatst aan de langste zijde.
 • Bij een glasoppervlakte van 2m² heb je twee strips; één van 200 mm en één van 100 mm. Deze strips zitten aan dezelfde zijde.
 • Ook verkrijgbaar inclusief monumentale tegenruit.

*Prognose: vanaf juni 2024 zullen afmetingen beschikbaar worden gemaakt tot 2.440 x 4.200 mm.

DÉ OPLOSSING VOOR MONUMENTEN

BENGglas Extra Clear is binnen het BENGglas assortiment het meest heldere type verkrijgbaar. BENGglas Extra Clear kan tevens uitgevoerd worden in een monumentale uitvoering (+4 mm monumentale tegenruit en PVB). Hierdoor krijgt het glas de look van historisch glas, ook wel getrokken glas genoemd.  Dit maakt dit type ideaal voor de restauratie-en renovatie markt. Door rechtstreeks te bestellen via BENGglas, de exclusieve distributeur van LandVac in de Benelux, profiteer je tevens van een gegarandeerde fabrieksgarantie tot maar liefst 15 jaar!

Alles over monumentenglas

 

BENGglas_vacuümglas

BENGGLAS VS. ANDER ISOLATIEGLAS

De kracht van BENGglas zit hem in de ongeëvenaarde isolatieprestatie verpakt in een ultradun profiel van slechts 8,3 mm dik. Dit maakt het glas veruit dunner én beter in isolatiewaarde dan elk ander type isolatieglas. Dit maakt dat het glas zelfs in enkelglas kozijnen past, daar waar triple en HR++ glas geen uitkomst kunnen bieden zonder het gehele kozijn te moeten vervangen.

Download de brochure

Enkel glas
HR ++ glas
Triple glas
BENGglas Extra Clear
Isolatiewaarde
5.80
1,10
0,80
0,50
Geluidsreductie dB
29
31
33
36
Degradatie isolatiewaarde
n.v.t.
Ja
Ja
Nee
Dikte
4
21
38
8,3

HOOG RENDEMENT ISOLATIEGLAS

Géén degradatie van de isolatiewaarde

Dankzij de geavanceerde randafwerking en gepolijste randen behoudt BENGglas MAX minstens 25 jaar een stabiel vacuüm, in tegenstelling tot regulier isolatieglas waarbij de U-waarde langzaam oploopt. Hierdoor bereik je een langdurig hoger rendement dan met traditioneel isolatieglas.

LEES MEER

Bespaar meer vanaf dag één

Met de ongeëvenaarde isolatiewaarde biedt BENGglas MAX een isolatie die 3 x beter is dan dubbelglas (HR++) en 2x beter dan triple glas, waardoor aanzienlijke energiebesparingen vanaf dag één mogelijk zijn.

LEES MEER

Hogere woningwaarde door beter energielabel

Door te investeren in BENGglas Extra Clear verhoog je direct de waarde van je woning of pand door de verbetering van het energielabel.

LEES MEER

MEER INFORMATIE

Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we komen binnen 24 uur bij je terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.