Veelgestelde vragen

  • ALGEMENE VRAGEN
  • OVER BENGGLAS
  • BETALING & GARANTIE
Wat is een U-waarde?

De U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde van een product (hier vacuümglas) aan. Hoe lager de U-waarde van een product des te beter dit product isoleert. BENGglas heeft, van alle typen isolatieglas, de laagste U-waarde ter wereld (U=0,4) en biedt dus de beste thermische isolatie.

Wat is het voordeel van gehard glas?

BENGglas is het enige vacuümglas ter wereld welke volledig gehard is. De voordelen hiervan zijn dat het 5x sterker is dan (gewoon) ongehard glas, er geen kans is op thermische breuk en het letselveilig is.

Wat is letselveilig?

BENGglas vacuümglas is altijd gehard en hierdoor letselveilig. Bij letselveilig glas zal bij breuk uitsluitend kleine stukjes glas naar beneden vallen welke geen serieuze verwonding kunnen veroorzaken. Bovendien mag men hierdoor het glas tot de grond toe plaatsen.

Waarom afstandhouders tussen de glasbladen?

Om te voorkomen dat door het vacuum de glasplaten tegen elkaar worden gedrukt zijn er microscopische afstandhouders over het gehele glasoppervlak geplaatst. BENGglas heeft de kleinste en minste afstandhouders van alle merken en beschikbare typen vacuüm isolatieglas.

Wat is de geluidsreductiewaarde?

De geluidsreductiewaarde is dB=36. Regulier geluid reducerend glas is erg dik en past hierdoor niet in elk type kozijn. Zoekt u geluidswerend glas en moet het tevens dun zijn, dan is er maar 1 oplossing mogelijk en dat is vacuümglas.

Is er een terugval van U-waarde door de jaren heen?

Er is geen terugval van de U-waarde; deze blijft dus 0,4. Ook als het glas in een hellingshoek wordt geplaatst, is er geen terugval van isolatiewaarde.

Is condensatie mogelijk?

Verouderd isolatieglas heeft een hoge U-waarde (isolatiewaarde) waardoor er condensatievocht aan de binnenzijde van het glas kon ontstaan. Door dat de U-waarde sterk is verbeterd, zal er uitsluitend in het ‘condensatie’-seizoen condens optreden aan de buitenzijde. Dit levert geen storend effect en beschadigd het paneel niet.

Vacuumglas - condens

Zijn er ventilatieroosters beschikbaar voor dit dunne glas?

Ja, de firma Duco heeft een geschikt type: de GlasMax ZR. Meer informatie vindt u hier.

Waarom kiezen voor BENGglas?

BENGglas heeft, ten opzichte van traditionele vormen van isolatie glas, een isolatiewaarde welke vele malen beter is. Sterker nog, BENGglas biedt, met haar U-waarde van 0,4, het beste isolerende glas ter wereld.

BENGglas is het enige merk dat haar isolatieglas standaard gehard levert en is erg scherp geprijsd ten opzichte van regulier vacuümglas. Bovendien heeft BENGglas minder én kleinere afstandhouders dan haar concurrenten.

Wat kost BENGglas?

De initiële investering van BENGglas is hoger dan bij traditioneel isolatieglas of triple glas. Maar door de veel betere isolatiewaarde – welke NIET terugvalt door de jaren heen – zult u dit snel terugverdienen. De terugverdientijd zal uiteraard afhangen van de energieprijzen welke zeker zullen stijgen in de toekomst.

De exacte prijs van BENGglas zal afhangen van de dikte, afmeting, installatiehoogte, etc. Onze dealers kunnen u een correcte concurrerende offerte verzorgen.

Hoe krijg ik een offerte (particulier)?

Als u het contactformulier invult, liefst met uw postcode, dan brengen wij u in contact met 1 van onze dealers bij u in de buurt. De dealer komt bij u inmeten, een offerte uitbrengen en het glas plaatsen. Ook kan de afwerking na plaatsing, denk aan schilderwerk, ook verzorgd worden. De dealer kan ook een monster paneel laten zien; bovendien is op onze locatie in Goirle een showroom (neem contact met ons op voor een afspraak).

Ook zijn hier onze dealers inzichtelijk gemaakt.

Bent u een architect, projectontwikkelaar of op een andere wijze professioneel actief in de vastgoed- renovatiemarkt?

Wilt u meer diepgaande technische informatie, een projectprijs (indicatie) of monsters ontvangen? Neemt u dan aub telefonisch contact met ons op (013-5342226) of stuur een email naar info@bengproducts.nl. Wij komen graag bij u langs of we plannen een bezoek in onze showroom te Goirle.

Waarom kiezen voor BENGglas?

BENGglas heeft, ten opzichte van traditionele vormen van isolatie glas, een isolatiewaarde welke vele malen beter is. Sterker nog, BENGglas biedt, met haar U-waarde van 0,4, het beste isolerende glas ter wereld.

BENGglas is het enige merk dat haar isolatieglas standaard gehard levert en is erg scherp geprijsd ten opzichte van regulier vacuümglas. Bovendien heeft BENGglas minder én kleinere afstandhouders dan haar concurrenten.

Welke diktes zijn beschikbaar?

BENGglas begint met een dikte van 6,3 mm in totaal oplopend naar 20,3 mm. Verder opdikken met e.g. isolatieglas behoort tot de mogelijkheden.

Kunnen ook vormruiten geleverd worden?

Ja. Met 1, 2 of 3 schuine zijden, driehoeken, cirkels, toog, etc. Wat niet kan zijn gebogen ruiten.

Vacuumglas vormruiten

Kan BENGglas in alle type kozijnen?

Ja. BENGglas past uitstekend in oude kozijnen omdat het zo dun is. Maar ook is BENGglas een uitstekend product voor de nieuwbouw met houten-, kunststof- of aluminium kozijnen.

Wat zijn de minimale en maximale maten?

Het kleinste formaat BENGglas is 300 x 300 mm. Kleiner is eventueel mogelijk mits 1 zijde groter is dan 300 mm.

Het grootste beschikbare formaat vacuümglas is 1750 x 3000 mm.

Hoe groter het glasoppervlak, des te dikker de glasopbouw zal zijn.

Welke typen zijn beschikbaar?

Naast de standaard uitvoering zijn er mogelijkheden voor extra helder, extra zonwerend, mat glas en  gelaagd gehard vacuümglas. Ook kan er optioneel een vuilafstotende coating worden aangebracht.

Vacuum port / vacuüm evacuatiepoort (ventiel) in het zicht?

BENGglas heeft 4 typen vacuümglas in het assortiment: BENGglas BASIC, BENGglas, BENGglas PRO en BENGglas +. BENGglas en BENGglas + hebben een dopje in de onderhoek. BENGglas BASIC en BENGglas PRO hebben dit niet.

BENGglas en renovatie?

Doordat het geharde vacuümglas zo dun is (vanaf 6,3 mm), is het een uitstekend product voor renovatie. U gebruikt uw oude kozijnen en behoeft slechts het oude glas om te wisselen voor BENGglas. Op deze manier kunt u uw (monumentale) pand voorzien van extreem goed isolatieglas.

Wat is de garantietermijn?

BENGglas heeft een garantietermijn van 15 jaar, een geteste levensduur van 25 jaar en een verwachte levensduur van 50 jaar. Ter illustratie; traditioneel isolatieglas biedt een termijn van slechts 10 jaar.