Veelgestelde vragen

 • ALGEMENE VRAGEN
 • OVER VACUÜMGLAS
 • OVER BENGGLAS
 • BEGRIPPEN
 • BETALING & GARANTIE
Wat is het voordeel van gehard glas?

BENGglas is het enige vacuümglas ter wereld welke volledig gehard is. De voordelen hiervan zijn dat het 5x sterker is dan (gewoon) ongehard glas, er geen kans is op thermische breuk en het letselveilig is.

Zijn er ventilatieroosters beschikbaar voor dit dunne glas?

Ja, de firma Duco heeft een geschikt type: de GlasMax ZR. Meer informatie vindt u hier.

Hoe krijg ik een offerte (particulier)?

Als u het contactformulier invult, liefst met uw postcode, dan brengen wij u in contact met 1 van onze dealers bij u in de buurt. De dealer komt bij u inmeten, een offerte uitbrengen en het glas plaatsen. Ook kan de afwerking na plaatsing, denk aan schilderwerk, ook verzorgd worden. De dealer kan ook een monster paneel laten zien; bovendien is op onze locatie in Goirle een showroom (neem contact met ons op voor een afspraak).

Ook zijn hier onze dealers inzichtelijk gemaakt.

Bent u een architect, projectontwikkelaar of op een andere wijze professioneel actief in de vastgoed- renovatiemarkt?

Wilt u meer diepgaande technische informatie, een projectprijs (indicatie) of monsters ontvangen? Neemt u dan aub telefonisch contact met ons op (013-5342226) of stuur een email naar info@bengproducts.nl. Wij komen graag bij u langs of we plannen een bezoek in onze showroom te Goirle.

Hoe behoud vacuümglas zijn U-waarde?

Een lek in HR++ of Triple isolatieglas ontstaat doordat het kader, welke de glazen platen bij elkaar houd, niet luchtdicht is. Hierdoor kan het edelgas in verloop van tijd ontsnappen en condens ontstaan. De randen van vacuümglas zijn daarentegen met elkaar versmolten waardoor het vacuüm intact blijft. Hierdoor behoudt vacuümglas haar isolatiewaarde. In tegenstelling tot HR++ of Triple glas vindt er dus geen degradatie plaats en blijft de U-waarde op 0,4 voor type BENGglas. Ook als het glas in een hellingshoek wordt geplaatst, is er geen terugval van isolatiewaarde.

Is condensatie mogelijk?

Verouderd isolatieglas heeft een hoge U-waarde (isolatiewaarde) waardoor er condensatievocht aan de binnenzijde van het glas kon ontstaan. Door dat de U-waarde sterk is verbeterd, zal er uitsluitend in het ‘condensatie’-seizoen condens optreden aan de buitenzijde. Dit levert geen storend effect en beschadigd het paneel niet.

Vacuumglas - condens

Waarom zitten er puntjes in het glas?

Om te voorkomen dat door het vacuüm de glasplaten tegen elkaar worden gedrukt zijn er microscopische afstandhouders over het gehele glasoppervlak geplaatst. BENGglas heeft de kleinste en minste afstandhouders van alle merken en beschikbare typen vacuüm isolatieglas.

Waarom zijn vacuümventiel en absorptiepunten nodig?

Wanneer u kiest voor vacuümglas zult u altijd te maken hebben met absorptiepunten of met absorptie strips. Het vacuüm ventiel kan middels speciale productietechnieken soms vermeden worden.

Het vacuümventiel is bedoelt om lucht uit het isolatieglas te verwijderen.
De absorptiepunten zijn bedoelt om het vocht tussen de glazen panelen te onttrekken. De combinatie van beide zorgt voor het ontstaan van een vacuüm waardoor er geen geleiding kan ontstaan. Zonder geleiding blijft warmte binnen en kou buiten (of andersom in de zomer), wat zorgt voor de beste isolatiewaarde.

Waarom is vacuümglas beter dan ander isolatieglas?

Vacuümglas isoleert beter, maar behoud ook zijn U-waarde na 25 tot 50 jaar.
Anders dan andere type isolatieglas is vacuümglas luchtledig waardoor er geen geleiding kan ontstaan. Hierdoor blijft warmte binnen en kou buiten (en andersom in de zomer).

De geleiding is bij andere type glas een stuk groter gezien zij verwerkt zijn met behulp van lucht of edelgas. Deze gassen ontsnappen na verloop van tijd door het kader, waardoor ander isolatieglas (bijvoorbeeld: HR ++ of Triple glas/ HR +++) zijn oorspronkelijke isolatiewaarde verliest.

Waarom kiezen voor BENGglas?

BENGglas heeft, ten opzichte van traditionele vormen van isolatie glas, een isolatiewaarde welke vele malen beter is. Sterker nog, BENGglas biedt, met haar U-waarde van 0,4, het beste isolerende glas ter wereld.

BENGglas is het enige merk dat haar isolatieglas standaard gehard levert en is erg scherp geprijsd ten opzichte van regulier vacuümglas. Bovendien heeft BENGglas minder én kleinere afstandhouders dan haar concurrenten.

Hoe garandeert u de levensduur van 25 jaar?

Middels een lab-test kunnen condities over een periode van 25 jaar nagebootst worden. Na afloop van dergelijke test bleek de U-waarde volledig in stand te zijn gebleven. Daarom garandeert BENGglas een levensduur van 25 jaar. De verwachtte levensduur is 50 jaar.

Hoeveel kost BENGglas?

De initiële investering van BENGglas is hoger dan bij traditioneel isolatieglas of triple glas. Maar door de veel betere isolatiewaarde – welke NIET terugvalt door de jaren heen – zult u dit snel terugverdienen. De terugverdientijd zal uiteraard afhangen van de energieprijzen welke zeker zullen stijgen in de toekomst.

U heeft de optie om vacuümglas rechtstreeks bij BENGglas te bestellen (particulier of zakelijk) via info@bengproducts.nl óf door een offerte op maat (inclusief installatie) aan te vragen bij een van de BENGglas dealers op www.bengglas.nl/dealers. Mocht u geen geschikte dealer vinden, kunt u altijd contact opnemen met uw lokale glaszetter.

BENGglas BASIC is ons instapmodel en heeft een adviesprijs van € 245 per m² (excl. btw en excl. plaatsen). Type BENGglas heeft een adviesprijs van € 295 per m² (excl. btw en excl. plaatsen).

De exacte prijs van BENGglas zal afhangen van de dikte, afmeting, installatiehoogte, etc. Onze dealers kunnen u een correcte concurrerende offerte verzorgen.

Op BENGglas is ISDE subsidie verkrijgbaar. Voor het vervangen van uw glas bedraagt deze €23,- per m². Indien u ook uw kozijnen vervangt komt u in aanmerking voor een subsidie van € 65,50 per m². Zakelijke klanten komen in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek (EIA); deze kan oplopen tot € 300,- per m². Deze subsidiebedragen verdubbelen als u een 2e maatregel neemt (of meer). Bron: www.rvo.nl.

Hoeveel subsidie krijg ik op BENGglas?

Op BENGglas is ISDE subsidie verkrijgbaar. Voor het vervangen van uw glas bedraagt deze €23,- per m². Indien u ook uw kozijnen vervangt komt u in aanmerking voor een subsidie van € 65,50 per m².

Zakelijke klanten komen in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek (EIA); deze kan oplopen tot € 300,- per m². Deze subsidiebedragen verdubbelen als u een 2e maatregel neemt (of meer).

Bron: www.rvo.nl.

Welke meldcodes kan ik gebruiken voor subsidie?

Voor het vervangen van uw glas kunt u subsidie aanvragen met meldcode KA18780.
Indien u ook uw kozijnen vervangt, kunt u meldcode KA19317 gebruiken.

De subsidieaanvraag kunt u indienen op www.rvo.nl.

Wat is de geluidsreductie?

De geluidsreductie van BENGglas is 36 dB.

Welke diktes zijn beschikbaar?

BENGglas begint met een dikte van 6,3 mm in totaal oplopend naar 20,3 mm. Verder opdikken met e.g. isolatieglas behoort tot de mogelijkheden.

Kan BENGglas ook opgedikt worden?

BENGglas kan opgedikt worden naar de gewenste dikte. Een extra spouw inclusief tegenruit wordt dan achter het BENGglas geplaatst. De spouwopties bedragen 6, 9, 12, 15, 18 of 20 millimeter dik met een tegenruit van 4 óf 5 millimeter. De U-waarde van uw isolatieglas blijft ook na deze opdikking gelijk.

Is BENGglas in gelaagde of getrokken variant mogelijk?

BENGglas kan zowel in een gelaagde of getrokken variant worden gefabriceerd. BENGglas gelaagd wordt vaak toegepast in dakbeglazing, voor extra inbraak veiligheid en geluidsdemping (geluidsreductie = 36 dB).

Wat zijn de mogelijkheden in coatings?

Type BENGglas BASIC is slechts te bestellen met een enkele coating. Bij type BENGglas heeft u de keuze tot een enkele (S.1.16) of dubbele (D80) coating. Deze coatings beïnvloeden de U-waarde, LTA%-waarde (lichttoetredingsfactor) en de G-waarde (zontoetredingsfactor). Bij een dubbele coating liggen deze waardes lager dan bij een enkele coating. Dit betekent dat u met een dubbele coating een betere isolatiewaarde en zonwering bereikt.

Hoe monteer ik BENGglas?

BENGglas is gemakkelijk te plaatsen, vergelijkbaar met het plaatsen van HR++ glas. Gezien de coatings aan één zijde verwerkt zijn, dient het vacuümdopje (BENGglas, BENGglas PRO, BENGglas +) of het absorptie stripje (BENGglas BASIC) aan de binnenzijde te worden gemonteerd.

Welke kit raad u aan?

De kit moet vrij zijn van weekmakers en lijnolie.
Er dient gewerkt te worden op een schone, stof- en vetvrije geschilderde ondergrond.
Volg de instructies van de betreffende kit producent.

Aanbevolen en goed gekeurde kitten voor BENGglas zijn:

Kunnen ook vormruiten geleverd worden?

Ja. Met 1, 2 of 3 schuine zijden, driehoeken, cirkels, toog, etc. Wat niet kan zijn gebogen ruiten.

Vacuumglas vormruiten

Kan BENGglas in alle type kozijnen?

Ja. BENGglas past uitstekend in oude kozijnen omdat het zo dun is. Maar ook is BENGglas een uitstekend product voor de nieuwbouw met houten-, kunststof- of aluminium kozijnen.

Wat zijn de minimale en maximale maten?

Het kleinste formaat BENGglas is 300 x 300 mm. Kleiner is eventueel mogelijk mits 1 zijde groter is dan 300 mm op type BENGglas BASIC.

Het grootste beschikbare formaat vacuümglas is 1750 x 3000 mm.
Hoe groter het glasoppervlak, des te dikker de glasopbouw zal zijn.
We hanteren verschillende diktes BENGglas (op 8,3 – 10,15 t/m 10,30 en 12,3 mm).

Het advies luidt om BENGglas vanaf een oppervlakte van 1,5 m te bestellen op minimaal 10,15 mm dikte.

Welke typen zijn beschikbaar?

Naast de standaard uitvoering zijn er mogelijkheden voor extra helder, extra zonwerend, mat glas en  gelaagd gehard vacuümglas. Ook kan er optioneel een vuilafstotende coating worden aangebracht.

Vacuümventiel in het zicht?

BENGglas heeft 4 typen vacuümglas in het assortiment: BENGglas BASIC, BENGglas, BENGglas PRO en BENGglas +. BENGglas en BENGglas + hebben een dopje in de onderhoek. BENGglas BASIC en BENGglas PRO hebben dit niet.

Monteert BENGglas ook?

BENGglas is agent en importeur van BENGglas. Dit betekent dat BENGglas alleen leverancier is van vacuümglas en uw glas niet opmeet noch installeert. Wel heeft BENGglas inmiddels een uitgebreid netwerk van meer dan 150 dealers in Europa welke een totaal oplossing aanbieden. Deze vind u op onze website www.bengglas.nl/dealers.

Kan ik dealer worden?

BENGglas verwelkomt dealers graag! Wel stelt BENGglas een aantal voorwaarden aan een dealerschap. Tevens wilt BENGglas haar dealers beschermen door niet té veel partijen aan te nemen in één regio. Hierom wordt u vriendelijk verzocht om allereerst uw interesse kenbaar te maken door te mailen naar info@bengproducts.nl.

BENGglas en renovatie?

Doordat het geharde vacuümglas zo dun is (vanaf 6,3 mm), is het een uitstekend product voor renovatie. U gebruikt uw oude kozijnen en behoeft slechts het oude glas om te wisselen voor BENGglas. Op deze manier kunt u uw (monumentale) pand voorzien van extreem goed isolatieglas.

Wat is de levertijd van BENGglas?

De levertijd bedraagt circa 12 werkweken.

Wilt u monumentaal glas? Houdt u dan rekening met + 3 weken.

Wat is een U-waarde?

De U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde van een product (hier vacuümglas) aan. Hoe lager de U-waarde van een product des te beter dit product isoleert. BENGglas heeft, van alle typen isolatieglas, de laagste U-waarde ter wereld (U=0,4) en biedt dus de beste thermische isolatie.

Hieronder vind u een overzicht van de gemiddelde U-waardes per glassoort:

 • BENGglas: 0,4
 • BENGglas BASIC: 0,58
 • Andere merken vacuümglas: 0,7
 • Triple glas of HR +++: 0,7 / 0,8
 • HR ++ glas: 1,1
 • Dubbelglas (Thermopane): 2,8
 • Enkelglas: 5,8
Wat is de U-waarde per glassoort?

Per type glas bepalen verscheidene factoren de U-waarde, waaronder de coatings, vulling (vacuüm, gas of lucht) of de spouwbreedtes. Hieronder vind u een overzicht van de gemiddelde U-waardes per glassoort:

 • BENGglas: 0,4
 • BENGglas BASIC: 0,58
 • Andere merken vacuümglas: 0,7
 • Triple glas of HR +++: 0,7 / 0,8
 • HR ++ glas: 1,1
 • Dubbelglas (Thermopane): 2,8
 • Enkelglas: 5,8
Wat is de geluidsreductiewaarde?

De geluidsreductiewaarde is dB=36. Regulier geluid reducerend glas is erg dik en past hierdoor niet in elk type kozijn. Zoekt u geluidswerend glas en moet het tevens dun zijn, dan is er maar 1 oplossing mogelijk en dat is vacuümglas.

Wat is letselveilig?

BENGglas vacuümglas is altijd gehard en hierdoor letselveilig. Bij letselveilig glas zal bij breuk uitsluitend kleine stukjes glas naar beneden vallen welke geen serieuze verwonding kunnen veroorzaken. Bovendien mag men hierdoor het glas tot de grond toe plaatsen.

Wat is de PSI-waarde?

Deze waarde geeft het warmteverlies weer bij de overgang van de constructiedelen waarin het glas verwerkt zit aan de buitenzijde van een gebouw. Denk bijvoorbeeld aan uw kozijn. Deze waarde wordt weergegeven per lopende meter bij een temperatuurverschil tussen binnen en buiten van 1 °K. Hoe lager de PSI waarde, hoe minder het warmteverlies.

 • Aluminium kozijn met BENGglas hybride: 0,035 – 0,04
 • Houten kozijn met BENGglas: 0,05 -0,09
 • Aluminium kozijn met BENGglas: 0,09
Wat is de PSI-waarde van BENGglas?

Hieronder vind u de PSI-waardes inclusief BENGglas per type kozijn.
Hoe lager de PSI-waarde, hoe minder het warmteverlies.

 • Aluminium kozijn met BENGglas hybride: 0,035 – 0,04
 • Houten kozijn met BENGglas: 0,05 -0,09
 • Aluminium kozijn met BENGglas: 0,09
Wat is de LTA-waarde?

De LTA-waarde geeft de lichttoetredingsfactor weer. Ofwel, de mate waarin licht door het isolatieglas wordt geleid. Hoe hoger de waarde, hoe meer licht er word doorgelaten.

Hieronder vind u de LTA-waarde per glassoort:

 • Enkelglas: 90%
 • HR ++ glas: 82%
 • Triple glas of HR +++: 74%
 • BENGglas: 70-78% (enkele of dubbele coating)
Wat is de G of ZTA-waarde?

De G-waarde, of de ZTA-waarde, geeft de zontoetredingsfactor weer. Ofwel, de mate waarin warmtestralingen worden tegengehouden. Wilt u ervoor zorgen dat het binnen minder warm wordt tijdens de zomer, dan kunt u het beste kiezen voor een dubbele (D.80) coating. Wenst u juist meer warmte in huis? Dan kunt u het beste kiezen voor een enkele (S1.16) coating. Het isolatieglas bij een dubbele coating kleurt iets donkerder dan bij een enkele coating. Tevens is de U-waarde met een dubbele coating lager en isoleert deze dus beter.

Wenst u minder licht in uw woning? Dan biedt een zonwerende coating op BENGglas een oplossing.

Wat is de garantietermijn?

BENGglas heeft een garantietermijn van 15 jaar, een geteste levensduur van 25 jaar en een verwachte levensduur van 50 jaar. Ter illustratie; traditioneel isolatieglas biedt een termijn van slechts 10 jaar.