• ALGEMENE VRAGEN
 • OVER ISOLATIEGLAS
 • OVER VACUÜMGLAS
 • OVER BENGglas
 • TARIEVEN
 • SUBSIDIE
 • BEGRIPPEN
 • BETALING & GARANTIE
Wat is het voordeel van gehard glas?

BENGglas is het enige vacuümglas ter wereld welke volledig gehard is. De voordelen hiervan zijn dat het 5x sterker is dan (gewoon) ongehard glas, er geen kans is op thermische breuk en het letselveilig is.

Zijn er ventilatieroosters beschikbaar voor dit dunne glas?

Ja, de firma Duco heeft een geschikt type: de GlasMax ZR. Meer informatie vindt u hier.

Hoe krijg ik een offerte (particulier)?

Als u het contactformulier invult, liefst met uw postcode, dan brengen wij u in contact met 1 van onze dealers bij u in de buurt. De dealer komt bij u inmeten, een offerte uitbrengen en het glas plaatsen. Ook kan de afwerking na plaatsing, denk aan schilderwerk, ook verzorgd worden. De dealer kan ook een monster paneel laten zien; bovendien is op onze locatie in Goirle een showroom (neem contact met ons op voor een afspraak).

Ook zijn hier onze dealers inzichtelijk gemaakt.

Bent u een architect, projectontwikkelaar of op een andere wijze professioneel actief in de vastgoed- renovatiemarkt?

Wilt u meer diepgaande technische informatie, een projectprijs (indicatie) of monsters ontvangen? Neemt u dan aub telefonisch contact met ons op (013-5342226) of stuur een email naar info@bengproducts.nl. Wij komen graag bij u langs of we plannen een bezoek in onze showroom te Goirle.

Wat is de geschieden van glas?

Glas werd per toeval uitgevonden middels de verhitting van glaskorreltjes in zand waardoor glasparels ontstonden. Deze parels werden oorspronkelijk bewerkt voor kralen, maar later vanaf 1.500 voor Christus vervaardigd tot grotere vormen. Door de romeinen werd het gietproces uitgevonden rond de eerste eeuw na Christus en kon men het eerste ”vlakglas” vervaardigen. Echt doorzichtig was het glas niet. En door het ontbreken van kalk waren deze ruiten nog erg kwetsbaar.

Rond de middeleeuwen (circa 1.000 na Christus) werd de productietechniek fors verbeterd en werd het mogelijk om helder glas te produceren met behulp van steenkool en geavanceerde ovens.
Hierdoor nam de kwaliteit toe en begon het bestaan van de eerste grote glas concerns.

In de daaropvolgende eeuwen werden de technieken en de samenstellingen van het glas sterk verbeterd en zijn de mogelijkheden met glas inmiddels eindeloos.

Welke soorten isolatieglas zijn er?

Er zijn verschillende soorten isolatieglas beschikbaar, elk met zijn eigen eigenschappen en toepassingen. Enkele van de meest voorkomende soorten isolatieglas zijn:

 1. Dubbel glas of Thermopane: Dit is het meest gangbare type isolatieglas en bestaat uit twee glaspanelen met een luchtruimte (spouw) ertussen. De luchtruimte kan gevuld zijn met lucht of een isolerend gas zoals argon of krypton. Het wordt vaak gebruikt in woningen en commerciële gebouwen. Lucht geleidt beter dan edelgas wat de isolatieprestatie niet bevorderd. In de randafdichting kunnen kleine scheurtjes ontstaan waardoor de isolatieprestatie naar verloop van jaren kan afnemen.
 2. Hoogrendementsglas: HR++ en HR+++ (ook wel triple glas) is dubbelglas met een coating en isolerend glas tussen de glasplaten. Hierdoor wordt een betere isolatie bereikt. HR+++ (ook wel triple glas) bereikt betere isolatieprestaties dan HR++ doordat de constructie bestaat uit drie glasplaten. In de randafdichting kunnen bij beide types kleine scheurtjes ontstaan waardoor de isolatieprestaties naar verloop van jaren kunnen afnemen.
 3. Vacuümglas : Dit type glas bestaat uit twee dunne glaslagen die hermetisch zijn afgesloten zodat er vrijwel geen warmteverlies kan plaatsvinden. Bij een vacuüm kan er namelijk vrijwel geen (warmte) geleiding plaatsvinden. Wat binnen wordt opgestookt behoud zijn warmte. De warmte van buiten blijft ook buiten. Het biedt de beste thermische isolatie van alle types isolatieglas en behoud ten opzichten van traditioneel isolatieglas zijn isolatiewaarde door de geavanceerde randafdichting.
 4. Geluidsisolerend glas: Dit isolatieglas is ontworpen om geluidsoverdracht te verminderen en wordt gebruikt in omgevingen waar geluidsisolatie belangrijk is, zoals in stedelijke gebieden of nabij luchthavens. Met behulp van akoestische folies en door het glas te lagen met een extra glasplaat kunnen significante resultaten worden behaald. Toepassingen in combinatie met vacuümglas bieden hierin vele mogelijkheden.
 5. Zonwerend glas: Dit type glas bevat coatings die de zonne-energiedoorlating verminderen, waardoor de hoeveelheid warmte die door het glas komt wordt verminderd. Het helpt bij het beheersen van de binnentemperatuur en het verminderen van de koelingskosten. Toepassingen in combinatie met vacuümglas bieden hierin vele mogelijkheden.
 6. Brandwerend glas: Brandwerend isolatieglas is ontworpen om de verspreiding van vuur en rook te vertragen en wordt vaak gebruikt in gebouwen waar brandveiligheid een prioriteit is.
  Standaard BENGglas mag als gehard / gelaagd beschouw worden en valt hiermee binnen de normen van de standaard testrapporten. Dit betekent dat er een antwoord is voor brandwerende beglazingen met de volgende classificatie:

  • EW30
  • EW30+EI15
  • EW60
  • EW60+EI15
  • EI30
  • EI60
 7. Schakelbaar glas: Dit glas kan van doorzichtig naar ondoorzichtig worden geschakeld met behulp van elektrische stroom. Het wordt gebruikt voor privacy en zonwering in ramen en deuren.

De keuze voor het juiste type isolatieglas hangt af van de specifieke behoeften van het gebouw, zoals thermische efficiëntie, geluidsisolatie, zonwering en veiligheid. Het is belangrijk om de juiste glasoplossing te kiezen om te voldoen aan de eisen van het project en het gewenste comfortniveau binnen het gebouw te bereiken.

Vul het contactformulier in voor het aanvragen van de mogelijkheden.

Hoe lang gaat isolatieglas mee?

Traditioneel isolatieglas (HR++, HR of triple glas) heeft een levensduur van circa 15 tot 30 jaar, maar verliest al na enkele jaren zijn isolatiewaarde door scheurtjes in de afdichtingsrand.
Ter vergelijking: de verwachtte levensduur van BENGglas bedraagt tussen de 25 -50 jaar (of zelfs langer), met behoud van zijn isolatiewaarde.

Het is belangrijk op te merken dat de levensduur van isolatieglas kan variëren afhankelijk van de omstandigheden en het onderhoud. Regelmatig onderhoud en zorgvuldige installatie kunnen de levensduur van alle soorten isolatieglas verlengen.
Op BENGglas geldt een garantietermijn van 15 jaar. Op traditioneel isolatieglas geldt een garantie termijn van 10 jaar.

Wat is vacuümglas?

Vacuümglas, ook bekend als vacuümgeïsoleerd glas (VIG), is een geavanceerd type isolatieglas dat uit twee dunne glaslagen bestaat, gescheiden door een microscopisch kleine ruimte die vrijwel vacuüm is of zeer laag gedrukt gas bevat. Deze glaslagen worden hermetisch afgesloten, waardoor er geen luchtcirculatie of stroming mogelijk is tussen de lagen. Hierdoor vind er geen warmte of geluid transmissie plaatst en kan er een optimale isolatie geboden worden.

Enkele belangrijke kenmerken en voordelen van vacuümglas zijn:

 1. Uitstekende thermische isolatie: De afwezigheid van lucht of gas tussen de glaslagen vermindert warmtegeleiding aanzienlijk, waardoor vacuümglas een van de meest thermisch efficiënte glasproducten is. Het houdt warmte binnen in de winter en houdt hitte buiten in de zomer, waardoor het energieverbruik voor verwarming en koeling wordt verminderd.
 2. Dun en lichtgewicht: Vacuümglas is doorgaans dunner en lichter dan traditioneel isolatieglas met vergelijkbare thermische eigenschappen, wat het ontwerpen en installeren van ramen en gevels flexibeler maakt.
 3. Verbeterde geluidsisolatie: Door de dichte constructie kan vacuümglas ook geluidsoverdracht verminderen, wat resulteert in een stillere binnenomgeving.
 4. Condensatiecontrole: Net als bij ander isolatieglas helpt vacuümglas condensatie aan de binnenzijde van het raam te voorkomen.
 5. Energie-efficiëntie: Het gebruik van vacuümglas draagt bij aan een verminderd energieverbruik en lagere energiekosten, wat vooral belangrijk is in energiezuinige en passiefhuisbouw.

BENGglas wordt vaak gebruikt in projecten met het oog op verduurzaming en geluidsisolatie. Vacuümglas kan ook worden toegepast in historische gebouwen waar het behoud van het oorspronkelijke uiterlijk belangrijk is, maar moderne isolatie-eisen moeten worden nageleefd zonder de bestaande raamprofielen te wijzigen.

Wat is de geschiedenis van vacuümglas?

Vacuümglas werd voor het eerst beschreven in een Duits patent rond 1900. Pas in 1985-1989 werd de eerste glasplaat ontwikkelt, maar echt aandacht had het product nog niet.
Daar kwam rond 1994 verandering toen het Japanse bedrijf Nippon Sheet Glass besloot het product te commercialiseren. Hierdoor won het product zijn intrede en werd het niet veel later, in 1996, al in de eerste projecten in Nederland toegepast.

Giga-glas B.V., een firma met 30 jaar ervaring in veiligheidsglas, merkte deze markt verandering al snel op.
Niet veel later in 2020 werd BENGglas B.V. opgericht en besloot het zich voornamelijk te focussen op het versnellen van de energietransitie door de bekendheid in vacuümglas in de Benelux te vergroten.

Inmiddels is het vacuümglas van BENGglas niet meer weg te denken in de markt van isolatieglas en is BENGglas een vast begrip geworden.

 

 

Hoelang gaat vacuümglas mee?

De levensduur van vacuümglas is getest en blijkt minstens 25 jaar te zijn, met behoud van de isolatiewaarde. Verwacht wordt dat het glas zelfs tot 50 jaar meegaat.
De garantie voor BENGglas bedraagt 15 jaar t.o.v. wat gangbaar is (10 jaar).

Hoe behoud vacuümglas zijn isolatiewaarde / U-waarde?

Een lek in HR++ of Triple isolatieglas ontstaat doordat het kader, welke de glazen platen bij elkaar houd, niet luchtdicht is. Hierdoor kan het edelgas in verloop van tijd ontsnappen en condens ontstaan. De randen van vacuümglas zijn daarentegen met elkaar versmolten waardoor het vacuüm intact blijft. Hierdoor behoudt vacuümglas haar isolatiewaarde. In tegenstelling tot HR++ of Triple glas vindt er dus geen degradatie plaats in vacuümglas en blijft de U-waarde op 0,40 voor type BENGglas. Ook als het vacuümglas in een hellingshoek wordt geplaatst, is er geen terugval van de isolatiewaarde.

Is condensatie mogelijk bij vacuümglas?

Verouderd isolatieglas heeft een hoge U-waarde (isolatiewaarde) waardoor er condensatievocht aan de binnenzijde van het glas kon ontstaan. Doordat de U-waarde sterk is verbeterd, zal er uitsluitend in het ‘condensatie’-seizoen condens optreden aan de buitenzijde. Dit levert geen storend effect en beschadigd het paneel niet.

Vacuumglas - condens

Waarom zitten er puntjes of afstandhouders in het glas?

Om te voorkomen dat door het vacuüm de glasplaten tegen elkaar worden gedrukt zijn er microscopische afstandhouders in vacuümglas benodigd.
BENGglas heeft de kleinste en minste afstandhouders van alle merken en beschikbare typen vacuüm isolatieglas.

Waarom zijn vacuümdopjes en absorptiepunten nodig?

Wanneer u kiest voor vacuümglas zult u altijd te maken hebben met absorptiepunten of met absorptiestrips. De vacuümdop kan middels speciale productietechnieken soms vermeden worden.

Waar de absorptiepunten bedoelt zijn om het vocht tussen het vacuümglas te onttrekken, zijn de vacuümdoppen bedoelt om het lucht tussen het vacuümglas te onttrekken.
Bij het ontbreken van de vacuümdoppen wordt het lucht onttrokken vanuit de hoeken van van het vacuümglas.

De combinatie van beide zorgt voor het ontstaan van een vacuüm waardoor er geen geleiding kan ontstaan tussen. Zonder geleiding blijft warmte binnen en kou buiten (of andersom in de zomer), wat zorgt voor de beste isolatiewaarde.

Waarom is vacuümglas beter dan ander isolatieglas?

Vacuümglas isoleert beter, maar behoud ook zijn U-waarde (isolatiewaarde) na 25 tot 50 jaar.
Anders dan andere type isolatieglas is vacuümglas luchtledig waardoor er geen geleiding kan ontstaan. Hierdoor blijft warmte binnen en kou buiten (en andersom in de zomer).

De geleiding is bij andere type isolatieglas een stuk groter gezien zij verwerkt zijn met behulp van lucht of edelgas. Deze gassen ontsnappen na verloop van tijd door het kader, waardoor ander isolatieglas (bijvoorbeeld: HR ++ of Triple glas/ HR +++) zijn oorspronkelijke isolatiewaarde verliest.

Hoe lang gaat BENGglas mee?

BENGglas gaat ten opzichten van traditioneel isolatie glas fors langer mee en behoud gedurende zijn levensduur zijn U-waarde stabiel. Daar waar de isolatiewaarde bij traditioneel isolatieglas na enkele jaren al oploopt.
De geteste levensduur van vacuümglas ligt op minstens 25 jaar (met behoud van de isolatiewaarde). De verwachtte levensduur ligt op 50 jaar en de garantie op BENGglas ligt op 15 jaar.

Deze garantie periode ligt maar liefst 5 jaar hoger dan wat gangbaar is binnen de glas industrie.

Waarom kiezen voor BENGglas?

BENGglas heeft, ten opzichte van traditionele vormen van isolatie glas, een isolatiewaarde welke vele malen beter is. Sterker nog, BENGglas biedt, met haar U-waarde (isolatiewaarde) van 0,40, het beste isolerende glas ter wereld.
En deze investering ziet u direct terug in de verbetering van uw energielabel van uw woning. Daarmee profiteert u direct van een waarde vermeerdering van uw woning!

BENGglas is het enige merk dat haar isolatieglas standaard gehard levert en is erg scherp geprijsd ten opzichte van regulier vacuümglas. Bovendien heeft BENGglas minder én kleinere afstandhouders dan andere merken vacuümglas.

Hoe garandeert u de levensduur van 25 jaar?

Middels een lab-test kunnen condities over een periode van 25 jaar nagebootst worden. Na afloop van dergelijke test bleek de U-waarde (isolatiewaarde) volledig in stand te zijn gebleven. Daarom garandeert BENGglas een levensduur van 25 jaar. De verwachtte levensduur van vacuümglas is 50 jaar.

Wat is de geluidsreductie?

De geluidsreductie van BENGglas is 36 dB. In gelaagde variant loopt dit op naar 39 dB.

Welke diktes zijn beschikbaar?

Het vacuümglas van BENGglas begint met een dikte van 6,3 mm in totaal oplopend naar 20,3 mm. Verder opdikken met e.g. isolatieglas behoort tot de mogelijkheden.
Ieder type BENGglas is beschikbaar in de volgende diktes:

 • 8,15 – 8,3 mm
 • 10,15 – 10,3 mm
 • 12,3 mm

Afhankelijk van de grootte van het paneel kan het worden aangeraden om uw vacuümglas van BENGglas te bestellen in een iets dikkere uitvoering.
Er geldt pas een meerprijs voor vacuümglas uitgevoerd op een dikte vanaf 12,3 mm.

Hieronder volgen de minimale diktes per type BENGglas:

 • BENGglas +: 6,3 mm
 • BENGglas: 8,3 mm
 • BENGglas BASIC: 8,15 mm

Wanneer u BENGglas BASIC in geharde variant wilt uitvoeren is de minimale dikte 10,15 mm.
Type BENGglas + en type BENGglas zijn standaard gehard.

 

Kan BENGglas ook opgedikt worden?

Het vacuümglas van BENGglas kan opgedikt worden naar de gewenste glasdikte. Een extra spouw inclusief tegenruit wordt dan achter het BENGglas geplaatst. De spouwopties bedragen 6, 9, 12, 15, 18 of 20 millimeter dik met een tegenruit van 4 óf 5 millimeter. De U-waarde (isolatiewaarde) van uw vacuüm isolatieglas blijft ook na deze opdikking gelijk.

Is BENGglas in gelaagde of getrokken variant mogelijk?

Het vacuüm isolatieglas van BENGglas kan zowel in een gelaagde of getrokken variant worden gefabriceerd. BENGglas gelaagd wordt vaak toegepast in dakbeglazing, voor extra inbraak veiligheid en geluidsdemping (geluidsreductie = 39 dB).

Wat zijn de mogelijkheden in coatings?

Type BENGglas BASIC is slechts te bestellen met een enkele coating. Bij type BENGglas heeft u de keuze tot een enkele (S.1.16) of dubbele (D80) coating. Deze coatings beïnvloeden de U-waarde (isolatiewaarde), LTA%-waarde (lichttoetredingsfactor) en de G-waarde (zontoetredingsfactor). Bij een dubbele coating liggen deze waardes lager dan bij een enkele coating. Dit betekent dat u met een dubbele coating een betere isolatiewaarde en zonwering bereikt.

 

Hoe monteer ik BENGglas?

Het vacuüm isolatieglas van BENGglas is gemakkelijk te plaatsen, vergelijkbaar met het plaatsen van HR++ glas. Gezien de coatings aan één zijde verwerkt zijn, dient het voelbare deel van het vacuümdopje (BENGglas, BENGglas PRO, BENGglas +) of het absorptie stripje (BENGglas BASIC) aan de binnenzijde te worden gemonteerd.

Welke kit raad u aan?

De kit moet vrij zijn van weekmakers en lijnolie.
Er dient gewerkt te worden op een schone, stof- en vetvrije geschilderde ondergrond.
Volg de instructies van de betreffende kit producent.

Aanbevolen en goed gekeurde kitten voor BENGglas zijn:

Kunnen ook vormruiten geleverd worden?

Het vacuüm isolatieglas van BENGglas kan worden geleverd in vormruiten. Echter, zijn niet alle vormen mogelijk (denk bijvoorbeeld aan cirkels).
Togen en schuine randen zijn wél mogelijk. Gezien het aantal mogelijke vormen ontvangen wij uw aanvraag graag via info@bengproducts.nl zodoende wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken.
Op standaard vormruiten (togen of schuine randen) geldt een toeslag van 50%. Mits u een bijzonder vorm aanvraagd en er manueel werk benodigd is om uw vorm te realiseren kan dit percentage oplopen.

 

 

Kan BENGglas in alle type kozijnen?

Ja. BENGglas past uitstekend in oude kozijnen omdat het zo dun is. Maar ook is het vacuümglas van BENGglas een uitstekend product voor de nieuwbouw met houten-, kunststof- of aluminium kozijnen.

Wat zijn de minimale en maximale maten?

Het kleinste formaat BENGglas is 300 x 300 mm. Kleiner is eventueel mogelijk mits 1 zijde groter is dan 300 mm op type BENGglas BASIC.

Het grootste beschikbare formaat vacuümglas is 1750 x 3000 mm.
Hoe groter het glasoppervlak, des te dikker de glasopbouw zal zijn.
We hanteren verschillende diktes BENGglas (op 8,3 – 10,15 t/m 10,30 en 12,3 mm).

Het advies luidt om BENGglas vanaf een oppervlakte van 1,5 m te bestellen op minimaal 10,15 mm dikte.

Welke typen zijn beschikbaar?

Naast de standaard uitvoering zijn er mogelijkheden voor extra helder, extra zonwerend, mat glas en  gelaagd gehard vacuümglas. Ook kan er optioneel een vuilafstotende coating worden aangebracht.

Vacuümventiel in het zicht?

BENGglas heeft 4 typen vacuümglas in het assortiment: BENGglas BASIC, BENGglas, BENGglas PRO en BENGglas+. BENGglas en BENGglas+ hebben een dopje in de onderhoek. BENGglas BASIC en BENGglas PRO hebben dit niet.

Monteert BENGglas ook?

BENGglas is agent en importeur van BENGglas. Dit betekent dat BENGglas alleen leverancier is van vacuümglas en uw glas niet opmeet noch installeert. Wel heeft BENGglas inmiddels een uitgebreid netwerk van meer dan 150 dealers in Europa welke een totaal oplossing aanbieden. Deze vind u op onze website www.bengglas.nl/dealers.

Kan ik dealer worden?

BENGglas verwelkomt dealers graag! Wel stelt BENGglas een aantal voorwaarden aan een dealerschap. Tevens wilt BENGglas haar dealers beschermen door niet té veel partijen aan te nemen in één regio. Hierom wordt u vriendelijk verzocht om allereerst uw interesse kenbaar te maken door te mailen naar info@bengproducts.nl.

BENGglas en renovatie?

Doordat het geharde vacuümglas zo dun is (vanaf 6,3 mm), is het een uitstekend product voor renovatie. U gebruikt uw oude kozijnen en behoeft slechts het oude glas om te wisselen voor BENGglas. Op deze manier kunt u uw (monumentale) pand voorzien van extreem goed isolatieglas.

Wat is de levertijd van BENGglas?

De levertijd voor vacuümglas bedraagt circa 12 werkweken voor type BENGglas (MAX). Voor BENGglas basic geldt een levertermijn van circa 14 werkweken.

Wilt u monumentaal glas? Houdt u dan rekening met + 3 weken.

BENGglas brandwerend?

Het vacuümglas van BENGglas kan voor een meerprijs worden voorzien van een brandwerende tegenruit.
Daarmee voldoet BENGglas aan de volgende classificaties:

 • EW30
 • EW30+EI15
 • EW60
 • EW60+EI15
 • EI30
 • EI60

Interesse? Contacteer info@bengproducts.nl voor het bespreken van de mogelijkheden en tarieven.

 

Zitten er zware metalen in BENGglas?

Nee, BENGglas is getest op zware metalen, zoals o.a. lood, cadmium, kwik, chroom-6, polybroombifenylen (PBB’s), polybroomdifenylethers (PBDE’s) en bevat deze niet.

Waarom is BENGglas een slimme investering?

Het vacuümisolatie glas van BENGglas heeft veruit de beste isolatiewaarde op de markt waardoor u uw investering vele malen sneller zult terugverdienen dan wanneer u kiest voor HR++, triple of ander vacuümglas.

Door deze isolatiewaarde geniet u tevens van een beter energielabel wat direct leidt tot een waarde vermeerdering van uw woning of pand. Hieronder volgen een aantal voorbeelden waarom BENGglas niet duur is:

Waarom BENGglas een slimme investering is:

 • Lange Levensduur: meer dan 25 jaar.
  Minstens 2x langer dan traditioneel isolatieglas.
  BENGglas biedt niet alleen een lange levensduur van meer dan 25 jaar, maar het is ook aanzienlijk duurzamer dan traditioneel isolatieglas. Door de geavanceerde technologie en materialen die worden gebruikt bij de productie van BENGglas, kunnen huiseigenaren genieten van langdurige energiebesparingen en lagere energiekosten gedurende de hele levensduur van het glas.
 • BENGglas is ultradun en past in de bestaande kozijnen.
  Dit betekent dat huiseigenaren geen extra kosten hoeven te maken voor het vervangen van hun kozijnen bij het installeren van BENGglas.
 • Hogere woningwaarde door beter energielabel.
  Naast de energiebesparingen en lagere energiekosten, draagt BENGglas ook bij aan een verhoogde woningwaarde door het energielabel van uw woning te verbeteren. Hierdoor wordt uw woning aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan de waarde van uw huis stijgen. De investering in het glas stopt u daarmee rechtstreeks in de waarde van uw woning of pand.
 • Bespaar op aanvullende isolatie maatregelen.
  Door de isolerende eigenschappen van BENGglas is het vaak niet nodig om extra maatregelen te nemen, zoals het plaatsen van ander isolatiemateriaal of het aanpassen van de verwarmingsinstallatie. Dit bespaart niet alleen kosten op de korte termijn, maar ook op de lange termijn in onderhoudskosten.
 • Bespaar méér vanaf dag 1
  BENGglas Isoleert 3x keer beter dan HR++ en 2x beter dan triple glas. Zo bespaart u vanaf dag één aanzienlijk meer op uw energierekening.
 • Géén degradatie van isolatiewaarde
  BENGglas behoudt zijn isolatiewaarde gedurende de hele levensduur van het glas. Dit betekent dat u geen last zult hebben van degradatie en dus altijd kunt genieten van optimale isolatie. HR++ en triple glas daarentegen verliest zijn isolatiewaarde na verloop van tijd. Bij BENGglas blijft deze minstens 25 jaar stabiel.
Wat kost vacuümglas van BENGglas?

De initiële investering van BENGglas ligt hoger dan bij traditioneel isolatieglas, maar over het algemeen lager dan bij ander vacuümglas merken.

Daarbij verdient BENGglas zich snel terug. Zo biedt BENGglas namelijk:

 • een langere levensduur dan traditioneel isolatieglas.
  namelijk minstens 25 jaar t.o.v. 15 jaar bij HR++ en triple glas
 • veruit de beste isolatiewaarde op de markt zonder degradatie.
  BENGglas behoudt zijn isolatiewaarde gedurende de hele levensduur van het glas. Dit betekent dat u geen last zult hebben van degradatie en dus altijd kunt genieten van optimale isolatie. HR++ en triple glas daarentegen verliest zijn isolatiewaarde na verloop van tijd. Bij BENGglas blijft deze minstens 25 jaar stabiel. Zo bespaart u langdurig méér op uw energierekening.

U heeft de optie om vacuümglas rechtstreeks bij BENGglas te bestellen (particulier of zakelijk) via info@bengproducts.nl óf door een offerte op maat (inclusief installatie) aan te vragen bij een van de BENGglas dealers op www.bengglas.nl/dealers. Mocht u geen geschikte dealer vinden, kunt u altijd contact opnemen met uw lokale glaszetter.

BENGglas BASIC is ons instapmodel en heeft een adviesprijs van € 230 per m² (excl. btw en excl. plaatsen). Type BENGglas heeft een adviesprijs van € 295 per m² (excl. btw en excl. plaatsen).
De exacte prijs van BENGglas zal afhangen van de dikte, afmeting, installatiehoogte, etc. Onze dealers kunnen u een correcte concurrerende offerte verzorgen.

Op BENGglas is ISDE subsidie verkrijgbaar. Voor het vervangen van uw glas bedraagt deze €23,- per m². Indien u ook uw kozijnen vervangt komt u in aanmerking voor een subsidie van € 65,50 per m². Zakelijke klanten komen in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek (EIA); deze kan oplopen tot € 300,- per m². Deze subsidiebedragen verdubbelen als u een 2e maatregel neemt (of meer). Bron: www.rvo.nl.

Hoeveel subsidie krijg ik op BENGglas?

Op het vacuümglas van BENGglas is ISDE subsidie verkrijgbaar. Voor het vervangen van uw glas bedraagt deze €23,- per m². Indien u ook uw kozijnen vervangt komt u in aanmerking voor een subsidie van € 65,50 per m².

Zakelijke klanten komen in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek (EIA); deze kan oplopen tot € 300,- per m². Deze subsidiebedragen verdubbelen als u een 2e maatregel neemt (of meer).

Bron: www.rvo.nl.

Welke meldcodes kan ik gebruiken voor BENGglas?

Voor het vervangen van uw glas kunt u subsidie aanvragen met meldcode KA18780. Indien u ook uw kozijnen vervangt, kunt u meldcode KA19317 gebruiken.

BENGglas is te vinden onder de selectie HR++ glas.

De subsidieaanvraag kunt u indienen op www.rvo.nl.

Wat is de U-waarde?

De U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde van een product (hier vacuümglas) aan. Hoe lager de U-waarde van een product des te beter dit product isoleert. BENGglas heeft, van alle typen isolatieglas, de laagste U-waarde ter wereld (U=0,4) en biedt dus de beste thermische isolatie.

Hieronder vind u een overzicht van de gemiddelde U-waardes per glassoort:

 • BENGglas: 0,4
 • BENGglas BASIC: 0,58
 • Andere merken vacuümglas: 0,7
 • Triple glas of HR +++: 0,7 / 0,8
 • HR ++ glas: 1,1
 • Dubbelglas (Thermopane): 2,8
 • Enkelglas: 5,8
Wat is de U-waarde per glassoort?

Per type glas bepalen verscheidene factoren de U-waarde, waaronder de coatings, vulling (vacuüm, gas of lucht) of de spouwbreedtes. Hieronder vind u een overzicht van de gemiddelde U-waardes per glassoort:

 • BENGglas: 0,4
 • BENGglas BASIC: 0,58
 • Andere merken vacuümglas: 0,7
 • Triple glas of HR +++: 0,7 / 0,8
 • HR ++ glas: 1,1
 • Dubbelglas (Thermopane): 2,8
 • Enkelglas: 5,8
Wat is de geluidsreductiewaarde?

De geluidsreductiewaarde is dB=36. Regulier geluid reducerend glas is erg dik en past hierdoor niet in elk type kozijn. Zoekt u geluidswerend glas en moet het tevens dun zijn, dan is er maar 1 oplossing mogelijk en dat is vacuümglas.

Wat is letselveilig?

BENGglas vacuümglas is altijd gehard en hierdoor letselveilig. Bij letselveilig glas zal bij breuk uitsluitend kleine stukjes glas naar beneden vallen welke geen serieuze verwonding kunnen veroorzaken. Bovendien mag men hierdoor het glas tot de grond toe plaatsen.

Wat is de PSI-waarde?

Deze waarde geeft het warmteverlies weer bij de overgang van de constructiedelen waarin het glas verwerkt zit aan de buitenzijde van een gebouw. Denk bijvoorbeeld aan uw kozijn. Deze waarde wordt weergegeven per lopende meter bij een temperatuurverschil tussen binnen en buiten van 1 °K. Hoe lager de PSI waarde, hoe minder het warmteverlies.

 • Aluminium kozijn met BENGglas hybride: 0,035 – 0,04
 • Houten kozijn met BENGglas: 0,05 -0,09
 • Aluminium kozijn met BENGglas: 0,09
Wat is de PSI-waarde van BENGglas?

Hieronder vind u de PSI-waardes inclusief BENGglas per type kozijn.
Hoe lager de PSI-waarde, hoe minder het warmteverlies.

 • Aluminium kozijn met BENGglas hybride: 0,035 – 0,04
 • Houten kozijn met BENGglas: 0,05 -0,09
 • Aluminium kozijn met BENGglas: 0,09
Wat is de LTA-waarde?

De LTA-waarde geeft de lichttoetredingsfactor weer. Ofwel, de mate waarin licht door het isolatieglas wordt geleid. Hoe hoger de waarde, hoe meer licht er word doorgelaten.

Hieronder vind u de LTA-waarde per glassoort:

 • Enkelglas: 90%
 • HR ++ glas: 82%
 • Triple glas of HR +++: 74%
 • BENGglas: 70-78% (enkele of dubbele coating)
Wat is de G of ZTA-waarde?

De G-waarde, of de ZTA-waarde, geeft de zontoetredingsfactor weer. Ofwel, de mate waarin warmtestralingen worden tegengehouden. Wilt u ervoor zorgen dat het binnen minder warm wordt tijdens de zomer, dan kunt u het beste kiezen voor een dubbele (D.80) coating. Wenst u juist meer warmte in huis? Dan kunt u het beste kiezen voor een enkele (S1.16) coating. Het isolatieglas bij een dubbele coating kleurt iets donkerder dan bij een enkele coating. Tevens is de U-waarde met een dubbele coating lager en isoleert deze dus beter.

Wenst u minder licht in uw woning? Dan biedt een zonwerende coating op BENGglas een oplossing. Deze coating zorgt ervoor dat het zonlicht wordt gereflecteerd, waardoor er minder licht naar binnen komt. Daarnaast heeft een zonwerende coating ook een isolerende werking, waardoor het binnen koeler blijft tijdens warme zomerdagen.

Wat is de garantietermijn?

BENGglas heeft een garantietermijn van 15 jaar, een geteste levensduur van 25 jaar en een verwachte levensduur van 50 jaar. Ter illustratie; traditioneel isolatieglas biedt een termijn van slechts 10 jaar.
De eerste 5 jaar dekt de garantie 100%. De 10 jaar daaropvolgend is deze aflopend naar rato. De garantie betreft enkel de herlevering van het vacuümglas.