Toepassing_Renovatie

Veelgestelde vragen

  • ALGEMENE VRAGEN
  • OVER BENGglas
  • TARIEVEN
  • BEGRIPPEN
  • BETALING & GARANTIE
Is enkelglas een gebrek?

Ja. De rechtbank in Amsterdam heeft besloten dat enkel glas in huurwoningen mag worden gezien als gebrek. Deze beslissing kan aanzienlijke gevolgen hebben voor minstens één miljoen huizen in Nederland, en specifiek voor de eigenaren van deze woningen. De rechtszaak werd aangespannen door een bewoner van een monumentaal pand, en als gevolg daarvan moet er binnen vier maanden dubbel glas worden geplaatst of moet de huur worden verlaagd (Bron: Telegraaf, 2024).

BENGglas past echter in de bestaande kozijnen, zelfs daar waar enkelglas is geplaatst. Hierdoor kan enkelglas eenvoudig worden vervangen voor isolatieglas dat zelfs twee keer beter isoleert dan triple glas. Hierdoor biedt BENGglas de ideale oplossing aan voor verhuurders wie dergelijke gebreken wensen op te lossen zonder hen kozijnen te hoeven vervangen.

 

Wat is het voordeel van gehard glas?

BENGglas is het enige vacuümglas ter wereld welke volledig gehard is. De voordelen hiervan zijn dat het 5 x sterker is dan (gewoon) ongehard glas, er geen kans is op thermische breuk en het letselveilig is.

Zijn er ventilatieroosters beschikbaar voor dit dunne glas?

Ja, de firma Duco heeft een geschikt type: de GlasMax ZR. Meer informatie vind je hier.

Hoe krijg ik een offerte (particulier)?

Onder het kopje ‘‘dealers” vind je een overzicht van alle BENGglas dealers bij jou in de buurt. Nadat je een van deze dealers benadert hebt zal de dealer bij jou komen inmeten en een offerte afgeven. Deze offerte omvat het glas en de benodigde montage. Ook kunnen eventueel benodigde afwerkingen, denk bijvoorbeeld aan schilderwerk, meegenomen worden. Zo word altijd een totaaloplossing geboden.

Alle BENGglas dealers zijn in het bezit van BENGglas monsterruiten, zodoende je een weloverwogen beslissing kan maken. Ook is het mogelijk om op afspraak de BENGglas showroom te bezoeken.

Zit er geen dealer bij jou in de buurt?
Vraag jouw lokale glaszetter dan om contact op te nemen met BENGglas via info@bengproducts.nl 

Bent u een architect, projectontwikkelaar of op een andere wijze professioneel actief in de vastgoed- renovatiemarkt?

Wil je meer diepgaande technische informatie, een projectprijs (indicatie) of monsters ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 013-5342226 of stuur een e-mail naar info@bengproducts.nl. Wij komen graag langs of we plannen een bezoek in onze showroom te Goirle.

Hoe lang gaat BENGglas mee?

BENGglas gaat ten opzichten van traditioneel isolatie glas langer mee en behoud gedurende zijn levensduur zijn U-waarde stabiel. Daar waar de isolatiewaarde bij traditioneel isolatieglas na enkele jaren oploopt.
De geteste levensduur van vacuümglas ligt op minstens 25 jaar (met behoud van de isolatiewaarde). De verwachte levensduur ligt op 50 jaar en de garantie op BENGglas ligt op 15 jaar.

Deze garantie periode ligt maar liefst 5 jaar hoger dan wat gangbaar is binnen de glas industrie.

Waarom kiezen voor BENGglas?

BENGglas heeft, ten opzichte van traditionele vormen van isolatie glas, een isolatiewaarde welke vele malen beter is. Sterker nog, BENGglas biedt, met haar U-waarde (isolatiewaarde) van 0,40, het beste isolerende glas ter wereld.
En deze investering ziet u direct terug in de verbetering van uw energielabel van uw woning. Daarmee profiteert u direct van een waarde vermeerdering van uw woning!

BENGglas is het enige merk dat haar isolatieglas standaard gehard levert en is erg scherp geprijsd ten opzichte van regulier vacuümglas. Bovendien heeft BENGglas minder én kleinere afstandhouders dan andere merken vacuümglas.

Hoe garandeert u de levensduur van 25 jaar?

Middels een lab-test kunnen condities over een periode van 25 jaar nagebootst worden. Na afloop van dergelijke test bleek de U-waarde (isolatiewaarde) volledig in stand te zijn gebleven. Daarom garandeert BENGglas een levensduur van 25 jaar. De verwachte levensduur van vacuümglas is 50 jaar.

Wat is de geluidsreductie?

De geluidsreductie van BENGglas is 36 dB. In gelaagde variant loopt dit op naar 39 dB.

Welke diktes zijn beschikbaar?

Het vacuümglas van BENGglas begint met een dikte van 8,15 mm in totaal oplopend naar 12,3 mm. Verder opdikken met e.g. isolatieglas behoort tot de mogelijkheden. Ieder type BENGglas is beschikbaar in de volgende diktes:

  • 8,15 – 8,3 mm
  • 10,15 – 10,3 mm
  • 12,15 – 12,3 mm

Afhankelijk van de grootte van het paneel kan het worden aangeraden om uw vacuümglas van BENGglas te bestellen in een iets dikkere uitvoering. Er geldt pas een meerprijs voor vacuümglas uitgevoerd op een dikte vanaf 12,3 mm.

De onderstaande glasdiktes dienen te worden toegepast op basis van de totale oppervlakte van een enkele ruit:

  • 8,15 – 8,3 mm: < 1,8m²
  • 10,15 – 10,3 mm: 1,8 – 2,7 m²
  • 12,15 – 12,3 mm: > 2,7 m²

Dit voorkomt mogelijke buigingen in het glas. Hierom is het belangrijk de bovenstaande regel aan te houden.

Hieronder volgen de minimale diktes per type BENGglas:

  • BENGglas Extra Clear: 8,3 mm
  • BENGglas MAX: 8,3 mm
  • BENGglas BASIC: 8,15 mm (gehard vanaf 10,15 mm)
  • BENGglas +: 8,3 mm

Wanneer u BENGglas BASIC in geharde variant wilt uitvoeren is de minimale dikte 10,15 mm. Type BENGglas +, BENGglas MAX en type BENGglas Extra Clear zijn standaard gehard.

 

Kan BENGglas ook opgedikt worden?

Het vacuümglas van BENGglas kan opgedikt worden naar de gewenste glasdikte. Een extra spouw inclusief tegenruit wordt dan achter het BENGglas geplaatst. De spouwopties bedragen 6, 9, 12, 15, 18 of 20 millimeter dik met een tegenruit van 4 óf 5 millimeter. De U-waarde (isolatiewaarde) van uw vacuüm isolatieglas blijft ook na deze opdikking gelijk.

Is BENGglas in gelaagde of getrokken variant mogelijk?

Het vacuüm isolatieglas van BENGglas kan zowel in een gelaagde of getrokken variant worden gefabriceerd. BENGglas gelaagd wordt vaak toegepast in dakbeglazing, voor extra inbraak veiligheid en geluidsdemping (geluidsreductie = 39 dB).

Wat zijn de mogelijkheden in coatings?

Type BENGglas BASIC is slechts te bestellen met een enkele coating. Bij type BENGglas heeft u de keuze tot een enkele (S.1.16) of dubbele (D80) coating. Deze coatings beïnvloeden de U-waarde (isolatiewaarde), LTA%-waarde (lichttoetredingsfactor) en de G-waarde (zontoetredingsfactor). Bij een dubbele coating liggen deze waardes lager dan bij een enkele coating. Dit betekent dat u met een dubbele coating een betere isolatiewaarde en zonwering bereikt.

 

Hoe monteer ik BENGglas?

Het vacuüm isolatieglas van BENGglas is gemakkelijk te plaatsen, vergelijkbaar met het plaatsen van HR++ glas. Gezien de coatings aan één zijde verwerkt zijn, dient het voelbare deel van het vacuümdopje (BENGglas, BENGglas +) of het absorptie stripje (BENGglas BASIC, BENGglas MAX) aan de binnenzijde te worden gemonteerd.

Download voor meer informatie de plaatsingsvoorschriften en gebruikshandleiding.

Welke kit raad u aan?

De kit moet vrij zijn van weekmakers en lijnolie.
Er dient gewerkt te worden op een schone, stof- en vetvrije geschilderde ondergrond.
Volg de instructies van de betreffende kit producent.

Aanbevolen en goed gekeurde kitten voor BENGglas zijn:

Kunnen ook vormruiten geleverd worden?

Het vacuüm isolatieglas van BENGglas kan worden geleverd in vormruiten. Echter, zijn niet alle vormen mogelijk (denk bijvoorbeeld aan cirkels) en verschillen de mogelijkheden per type BENGglas.

Voor meer informatie kunt u ons overzicht downloaden of een aanvraag indienen via info@bengproducts.nl.
Bij grotere volumes is vaak meer mogelijk dan het overzicht weergeeft. Voor een aantal ruiten in een desbetreffende vorm kun je het overzicht aanhouden.

Op standaard vormruiten (togen of schuine randen) geldt een toeslag van 50%. Mits u een bijzondere vorm (bijv. een driehoek) aanvraagt en er manueel werk benodigd is om uw vorm te realiseren kan dit percentage oplopen.

 

 

 

 

Kan BENGglas in alle type kozijnen?

Ja. BENGglas past uitstekend in oude kozijnen omdat het zo dun is. Maar ook is het vacuümglas van BENGglas een uitstekend product voor de nieuwbouw met houten-, kunststof- of aluminium kozijnen.

Wat zijn de minimale en maximale maten?

Het kleinste formaat BENGglas is 200 x 230 mm. Kleiner is eventueel mogelijk mits 1 zijde groter is dan 300 mm op type BENGglas BASIC.

Het grootste beschikbare formaat vacuümglas is 1.650 x 1.800 mm. Vanaf 2024 is BENGglas MAX ook te bestellen in de afmeting 2.440 x 4.200 mm.

Hoe groter het glasoppervlak, des te dikker de glasopbouw zal zijn. De onderstaande glasdiktes dienen te worden toegepast op basis van de totale oppervlakte van een enkele ruit:

  • 8,15 – 8,3 mm: < 1,8 m²
  • 10,15- 10,3 mm: 1,8 m² – 2,7 m²
  • 12,15 – 12,3 mm: > 2,7 m²
Welke typen zijn beschikbaar?

Naast de standaard uitvoering zijn er mogelijkheden voor extra helder, extra zonwerend, mat glas en  gelaagd gehard vacuümglas. Ook kan er optioneel een vuilafstotende coating worden aangebracht.

Vacuümventiel in het zicht?

BENGglas heeft 4 typen vacuümglas in het assortiment: BENGglas BASIC, BENGglas, BENGglas MAX en BENGglas+. BENGglas en BENGglas+ hebben een dopje in de onderhoek. BENGglas BASIC en BENGglas MAX hebben dit niet.

Monteert BENGglas ook?

BENGglas is agent en importeur van BENGglas. Dit betekent dat BENGglas alleen leverancier is van vacuümglas en uw glas niet opmeet noch installeert. Wel heeft BENGglas inmiddels een uitgebreid netwerk van meer dan 150 dealers in Europa welke een totaaloplossing aanbieden. Deze vind u op onze website www.bengglas.nl/dealers.

Kan ik dealer worden?

BENGglas verwelkomt dealers graag! Wel stelt BENGglas een aantal voorwaarden aan een dealerschap. Tevens wilt BENGglas haar dealers beschermen door niet té veel partijen aan te nemen in één regio. Hierom wordt u vriendelijk verzocht om allereerst uw interesse kenbaar te maken door te mailen naar info@bengproducts.nl.

BENGglas en renovatie?

Doordat het geharde vacuümglas zo dun is (vanaf 8,15 mm), is het een uitstekend product voor renovatie. U gebruikt uw oude kozijnen en behoeft slechts het oude glas om te wisselen voor BENGglas. Op deze manier kunt u uw (monumentale) pand voorzien van extreem goed isolatieglas.

Wat is de levertijd van BENGglas?

De levertijd voor vacuümglas bedraagt circa 12 werkweken voor type BENGglas (MAX). Voor BENGglas BASIC geldt een levertermijn van circa 14 werkweken.

Wilt u monumentaal glas? Houdt u dan rekening met + 3 weken.

BENGglas brandwerend?

Het vacuümglas van BENGglas kan voor een meerprijs worden voorzien van een brandwerende tegenruit.
Daarmee voldoet BENGglas aan de volgende classificaties:

  • EW30
  • EW30+EI15
  • EW60
  • EW60+EI15
  • EI30
  • EI60

Interesse? Contacteer info@bengproducts.nl voor het bespreken van de mogelijkheden en tarieven.

 

Zitten er zware metalen in BENGglas?

Nee, BENGglas is getest op zware metalen, zoals o.a. lood, cadmium, kwik, chroom-6, polybroombifenylen (PBB’s), polybroomdifenylethers (PBDE’s) en bevat deze niet.

Waarom is BENGglas een slimme investering?

Het vacuümisolatie glas van BENGglas heeft veruit de beste isolatiewaarde op de markt waardoor u uw investering vele malen sneller zult terugverdienen dan wanneer u kiest voor HR++, triple of ander vacuümglas.

Door deze isolatiewaarde geniet u tevens van een beter energielabel wat direct leidt tot een waarde vermeerdering van uw woning of pand. Hieronder volgen een aantal voorbeelden waarom BENGglas niet duur is:

Waarom BENGglas een slimme investering is:

  • Lange Levensduur: meer dan 25 jaar.
    Minstens 2x langer dan traditioneel isolatieglas.
    BENGglas biedt niet alleen een lange levensduur van meer dan 25 jaar, maar het is ook aanzienlijk duurzamer dan traditioneel isolatieglas. Door de geavanceerde technologie en materialen die worden gebruikt bij de productie van BENGglas, kunnen huiseigenaren genieten van langdurige energiebesparingen en lagere energiekosten gedurende de hele levensduur van het glas.
  • BENGglas is ultradun en past in de bestaande kozijnen.
    Dit betekent dat huiseigenaren geen extra kosten hoeven te maken voor het vervangen van hun kozijnen bij het installeren van BENGglas.
  • Hogere woningwaarde door beter energielabel.
    Naast de energiebesparingen en lagere energiekosten, draagt BENGglas ook bij aan een verhoogde woningwaarde door het energielabel van uw woning te verbeteren. Hierdoor wordt uw woning aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan de waarde van uw huis stijgen. De investering in het glas stopt u daarmee rechtstreeks in de waarde van uw woning of pand.
  • Bespaar op aanvullende isolatie maatregelen.
    Door de isolerende eigenschappen van BENGglas is het vaak niet nodig om extra maatregelen te nemen, zoals het plaatsen van ander isolatiemateriaal of het aanpassen van de verwarmingsinstallatie. Dit bespaard niet alleen kosten op de korte termijn, maar ook op de lange termijn in onderhoudskosten.
  • Bespaar méér vanaf dag 1
    BENGglas Isoleert 3x keer beter dan HR++ en 2x beter dan triple glas. Zo bespaard u vanaf dag één aanzienlijk meer op uw energierekening.
  • Géén degradatie van isolatiewaarde
    BENGglas behoudt zijn isolatiewaarde gedurende de hele levensduur van het glas. Dit betekent dat u geen last zult hebben van degradatie en dus altijd kunt genieten van optimale isolatie. HR++ en triple glas daarentegen verliest zijn isolatiewaarde na verloop van tijd. Bij BENGglas blijft deze minstens 25 jaar stabiel.
Wat is de U-waarde?

De U-waarde geeft de thermische isolatiewaarde van een product (hier vacuümglas) aan. Hoe lager de U-waarde van een product des te beter dit product isoleert. BENGglas heeft, van alle typen isolatieglas, de laagste U-waarde ter wereld (U=0,4) en biedt dus de beste thermische isolatie.

Hieronder vind u een overzicht van de gemiddelde U-waardes per glassoort:

  • BENGglas: 0,4
  • BENGglas BASIC: 0,58
  • Andere merken vacuümglas: 0,7
  • Triple glas of HR +++: 0,7 / 0,8
  • HR ++ glas: 1,1
  • Dubbelglas (Thermopane): 2,8
  • Enkelglas: 5,8
Wat is de U-waarde per glassoort?

Per type glas bepalen verscheidene factoren de U-waarde, waaronder de coatings, vulling (vacuüm, gas of lucht) of de spouwbreedtes. Hieronder vind u een overzicht van de gemiddelde U-waardes per glassoort:

  • BENGglas: 0,4
  • BENGglas BASIC: 0,58
  • Andere merken vacuümglas: 0,7
  • Triple glas of HR +++: 0,7 / 0,8
  • HR ++ glas: 1,1
  • Dubbelglas (Thermopane): 2,8
  • Enkelglas: 5,8
Wat is de geluidsreductiewaarde?

De geluidsreductiewaarde is dB=36. Regulier geluidreducerend glas is erg dik en past hierdoor niet in elk type kozijn. Zoekt u geluidswerend glas en moet het tevens dun zijn, dan is er maar 1 oplossing mogelijk en dat is vacuümglas.

Wat is letselveilig?

BENGglas vacuümglas is altijd gehard en hierdoor letselveilig. Bij letselveilig glas zal bij breuk uitsluitend kleine stukjes glas naar beneden vallen welke geen serieuze verwonding kunnen veroorzaken. Bovendien mag men hierdoor het glas tot de grond toe plaatsen.

Wat is de PSI-waarde?

Deze waarde geeft het warmteverlies weer bij de overgang van de constructiedelen waarin het glas verwerkt zit aan de buitenzijde van een gebouw. Denk bijvoorbeeld aan uw kozijn. Deze waarde wordt weergegeven per lopende meter bij een temperatuurverschil tussen binnen en buiten van 1 °K. Hoe lager de PSI waarde, hoe minder het warmteverlies.

  • Aluminium kozijn met BENGglas hybride: 0,035 – 0,04
  • Houten kozijn met BENGglas: 0,05 -0,09
  • Aluminium kozijn met BENGglas: 0,09
Wat is de PSI-waarde van BENGglas?

Hieronder vind u de PSI-waardes inclusief BENGglas per type kozijn.
Hoe lager de PSI-waarde, hoe minder het warmteverlies.

  • Aluminium kozijn met BENGglas hybride: 0,035 – 0,04
  • Houten kozijn met BENGglas: 0,05 -0,09
  • Aluminium kozijn met BENGglas: 0,09
Wat is de LTA-waarde?

De LTA-waarde geeft de lichttoetredingsfactor weer. Ofwel, de mate waarin licht door het isolatieglas wordt geleid. Hoe hoger de waarde, hoe meer licht er word doorgelaten.

Hieronder vind u de LTA-waarde per glassoort:

  • Enkelglas: 90%
  • HR ++ glas: 82%
  • Triple glas of HR +++: 74%
  • BENGglas: 70-78% (enkele of dubbele coating)
Wat is de G of ZTA-waarde?

De G-waarde, of de ZTA-waarde, geeft de zontoetredingsfactor weer. Ofwel, de mate waarin warmtestralingen worden tegengehouden. Wilt u ervoor zorgen dat het binnen minder warm wordt tijdens de zomer, dan kunt u het beste kiezen voor een dubbele (D.80) coating. Wenst u juist meer warmte in huis? Dan kunt u het beste kiezen voor een enkele (S1.16) coating. Het isolatieglas bij een dubbele coating kleurt iets donkerder dan bij een enkele coating. Tevens is de U-waarde met een dubbele coating lager en isoleert deze dus beter.

Wenst u minder licht in uw woning? Dan biedt een zonwerende coating op BENGglas een oplossing. Deze coating zorgt ervoor dat het zonlicht wordt gereflecteerd, waardoor er minder licht naar binnen komt. Daarnaast heeft een zonwerende coating ook een isolerende werking, waardoor het binnen koeler blijft tijdens warme zomerdagen.

Wat is de garantietermijn?

BENGglas heeft een garantietermijn van 15 jaar, een geteste levensduur van 25 jaar en een verwachte levensduur van 50 jaar. Ter illustratie; traditioneel isolatieglas biedt een termijn van slechts 10 jaar.
De eerste 5 jaar dekt de garantie 100%. De 10 jaar daaropvolgend is deze aflopend naar rato. De garantie betreft enkel de herlevering van het vacuümglas.

 

Hoe claim ik een garantie?

BENGglas wordt met de grootst mogelijke zorg geproduceerd. Toch kan het weleens voorkomen dat een ruit lek is of een ander defect vertoont. Om aanspraak te kunnen maken op eventuele garantie hebben we de volgende informatie nodig:

Naam en contactpersoon firma
Ordernummer
Afmeting(en) defecte ruit
Beschrijving defect
Overzicht foto van volledige ruit met defect, bij voorkeur vanuit de binnenzijde
Detail foto van defect, bij voorkeur vanuit de binnenzijde

Garantieverzoeken kunnen verstuurd worden naar info@bengproducts.nl met als onderwerp “Garantieclaim [ordernummer]. Verzoeken zonder bovenstaande informatie kunnen niet in behandeling genomen worden.