Toepassing_Renovatie

BENGGLAS GELAAGD – VOOR NOG MEER VOORDELEN

BENGglas biedt de mogelijkheid om het glas te lagen, ofwel om het vacuümglas ook inbraakwerend en doorvalveilig te maken. Dit maakt het glas ideaal geschikt voor dakbeglazing, beglazing voor hoge gebouwen en  ter voorkoming van inbraak.

MAXIMALE ISOLATIE EN VEILIGHEID

Gelaagd glas, ook bekend als veiligheidsglas, is samengesteld uit meerdere lagen glas die met elkaar zijn verbonden door een transparante en stevige tussenlaag, meestal van polyvinylbutyral (PVB) of Ethyleen Vinyl Acetaat (EVA). Deze tussenlaag zorgt ervoor dat het glas aan elkaar kleeft, waardoor de veiligheid en geluidsisolatie wordt verbeterd. Hieronder volgen een aantal van de belangrijkste voordelen van gelaagd glas:

VOORDELEN BENGGLAS GELAAGD

Doorvalveilig glas

Doorvalveilig

Gelaagd glas is ontworpen om impact te weerstaan. In geval van breuk blijven de glasscherven aan de tussenlaag kleven, waardoor letsel wordt verminderd of voorkomen. Dit maakt gelaagd glas een ideale keuze voor situaties waar doorval een reëel risico vormt.

LEES MEER

Inbraakpreventie

De sterke binding tussen de glaslagen maakt het moeilijk voor indringers om snel toegang te krijgen tot een gebouw. Gelaagd glas fungeert als een effectieve barrière, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de beveiliging van woningen en bedrijven.

LEES MEER

Geluidsisolatie

De tussenlaag in gelaagd glas fungeert als een extra geluiddempende barrière. Indien BENGglas wordt uitgevoerd in gelaagde variant, wordt het geluid van buitenaf verminderd met -39 dB. Dit is vooral gunstig in drukke (stedelijke) gebieden.

LEES MEER

UV-straling becherming

Gelaagd glas biedt bescherming tegen schadelijke UV-straling. Hierdoor wordt het interieur van een gebouw beschermd tegen verkleuring en schade door langdurige blootstelling aan de zon.

LEES MEER

Brandwerendheid

Gelaagd glas, inclusief een extra brandwerende folie, biedt een extra laag bescherming tegen brand. Hierdoor wordt de verspreiding van vuur vertraagd en krijgen mensen meer tijd om een gebouw veilig te verlaten.

LEES MEER

TOEPASSINGEN

Gelaagd glas is de ideale keuze voor diverse toepassingen. Hieronder lichten we een paar relevante toepassingen toe:

BENGglas is uitermate geschikt voor dakbeglazing, waar veiligheid een prioriteit is.

Combineer veiligheid met een moderne uitstraling. BENGglas voorkomt ernstig letsel.

Voorkom inbraakpogingen bij commerciële gebouwen en bedrijfspanden met BENGglas.

Voor moderne interieurs en een gevoel van extra ruimte en licht met BENGglas.

39 dB geluidsdemping in drukke (stedelijke) gebieden met BENGglas.

Voor maximale bescherming in overheidsgebouwen of beveiligde faciliteiten.

Gelaagd glas in combinatie met extra brandwerende folies dragen zorg voor een langere evacuatie tijd

MAXIMALE VEILIGHEID EN GELUIDSDEMPING

Bij het lagen met BENGglas wordt een extra 4,5 of 6 mm tegenruit achter het vacuümglaspakket geplaatst. Deze lagen worden stevig verlijmd met twee (of meer) transparante EVA folies.

Hierdoor biedt een dergelijke constructie niet alleen directe bescherming tegen inbraken, maar ook extra doorvalveiligheid. Bovendien is het glas automatisch geschikt voor dakbeglazing en wordt de geluidsdemping verhoogd naar 39 dB.

Of je nu op zoek bent naar brandwerend, inbraakwerend, doorvalveilig of zelfs kogelwerend glas, BENGglas geeft graag advies over de benodigde glasconstructie.
Informeer direct naar de mogelijkheden.

MEER INFORMATIE?

Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we komen binnen 24 uur bij je terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.