Toepassing_Renovatie

MAXIMALE ISOLATIE EN ZONWERING MET BENGGLAS

BENGglas MAX 0,40 en BENGglas Solar Control classificeren zich als zonwerend glas, Maar BENGglas biedt ook de mogelijkheid om extra zonwerende coatings toe te passen om de hoeveelheid zonlicht en warmte die een gebouw binnenkomt nog extra te verminderen.

BENGglas Solar Control_detail

RUIM ASSORTIMENT ZONWEREND VACUÜMGLAS

Zonwerend glas is een oplossing die is ontworpen om de hoeveelheid zonlicht en warmte die een gebouw binnenkomt te verminderen. Dit glas is voorzien van een speciale coating die zonnestralen kunnen reflecteren, absorberen of filteren, wat resulteert in een natuurlijke en efficiënte regulering van de binnentemperatuur. Door deze combinatie wordt energiebesparing mogelijk gemaakt doordat er minder behoefte is aan extra koeling. Bovendien leidt dit tot een verminderde blootstelling aan fel zonlicht binnen, wat zorgt voor extra werk of wooncomfort.

VOORDELEN ZONWEREND GLAS

Minder warmteoverdracht

Zonwerend glas vermindert de hoeveelheid warmte die een gebouw binnenkomt door zonnestralen te weerkaatsen, absorberen of te filteren. Dit resulteert in een koeler binnenklimaat, vooral op warme dagen.

LEES MEER

Energiebesparing

Doordat er minder warmte door het glas wordt doorgelaten, is er minder behoefte aan airconditioning, wat resulteert in lagere energiekosten.

LEES MEER

Bescherming tegen UV-straling

Zonwerend glas vermindert de hoeveelheid ultraviolette (UV) straling die het interieur bereikt, waardoor verkleuring van meubels, vloeren en gordijnen wordt verminderd en hun levensduur wordt verlengd.

LEES MEER

Verbeterde privacy

Afhankelijk van het type zonwerend glas kan het ook de mate van privacy in een gebouw verhogen door het moeilijker te maken om van buiten naar binnen te kijken.

LEES MEER

Esthetische waarde

Zonwerend glas kan bijdragen aan het esthetische uiterlijk van een gebouw door het verminderen van reflecties en het creëren van een uniforme uitstraling.

LEES MEER

Verminderde schittering van het zonlicht

Zonwerende coatings verminderen de intensiteit van het licht door ramen, wat zorgt voor een gelijkmatiger en comfortabeler verlichtingsniveau. Dit voorkomt hinderlijke schittering tijdens activiteiten zoals computerwerk of televisiekijken.

LEES MEER

TOEPASSINGEN

Zonwerend glas kan worden toegepast in diverse architecturale toepassingen en is ideaal voor zowel residentiële als commerciële gebouwen. Met zijn combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en esthetische eigenschappen is zonwerend glas een slimme keuze voor gebouwen die streven naar energie-efficiëntie en comfortabele leef- en werkomgevingen. Met zonwerend glas kunnen gebouweigenaars niet alleen het binnenklimaat verbeteren, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst door het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

ZONWEREND GLAS MET REFLECTERENDE COATING

Dit type zonwerende coating reflecteert zonlicht, waardoor de warmteoverdracht naar binnen wordt verminderd, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Reflecterende coatings worden aangebracht op de buitenruit (positie 1) en zijn vaak spiegelend.

ZONWEREND GLAS MET NEUTRALE COATING

Bij deze variant wordt de zonwerende coating in de spouw geplaatst (positie 2). Het glas oogt iets donkerder van tint, maar reflecteert niet. De lichtdoorlatendheid blijft sterk, enkel de warmte wordt beperkt zodat het binnen koel en comfortabel blijft.

RUIM AANBOD MET BENGGLAS

BENGglas voorziet in zonwerende coatings op maat en biedt in het standaard assortiment twee zonwerende standaard configuraties aan: BENGglas MAX 0.40  & BENGglas Solar Control.
De effectiviteit van de zonwering wordt bepaald door twee twee belangrijke waarden:

 1. LTA-waarde (lichttoetredingsfactor): dit geeft aan hoeveel licht door het isolatieglas wordt doorgelaten. Een hogere LTA-waarde betekent dat er meer natuurlijk licht de ruimte binnenkomt.
 2. ZTA-waarde of de G-waarde (de zontoetredingsfactor): dit is de hoeveelheid warmte die door het glas wordt doorgelaten. Hoe hoger de waarde, hoe meer warmteverlies.

Naarmate de zonwering toeneemt zal het glas optisch donkerder van tint zijn en indien gewenst reflecterend.

 

 

BENGGLAS MAX 0.40

BENGglas MAX 0,40 classificeert zich als licht zonwerend glas. Zonder meerprijs voor coatings profiteer je dus al direct van zonwerende voordelen.
Wil je een lagere G-waarde dan 0,39? Dan is een sterkere zonwerende coating benodigd. BENGglas Solar Control biedt hierin mogelijkheden. Toch liever een coating op maat?
Informeer dan direct naar de mogelijkheden/.

SPECIFICATIES

 • U-waarde: 0,40
 • LTA-waarde (lichttransmissie waarde): 70%
 • G-waarde (warmtestraling): 0,39
 • Verkrijgbare glasdiktes: 8,3 – 10,3 en 12,3 mm.
 • Standaard gehard, letselveilig zonder thermische breuk.
 • Maximale afmeting: 2.000 x 3.000 mm.
 • Minimale afmeting: 200 x 230 mm.
 • Gegarandeerde fabrieksgarantie
 • Volledig gecertificeerd

Download de brochure

 

BENGglas Solar Control_overview

BENGGLAS SOLAR CONTROL

Voor een kleine meerprijs voorziet BENGglas het glas van een extra zonwerende coating. Door te kiezen voor BENGglas Solar Control geniet je van een zeer goede zonwering met een maximale isolatie! Toch liever een coating op maat?
Informeer dan direct naar de mogelijkheden.

SPECIFICATIES

  • U-waarde: 0,40
  • LTA-waarde (lichttransmissie waarde): 63%
  • G-waarde (warmtestraling): 0,29
  • Verkrijgbare glasdiktes: 8,3 – 10,3 en 12,3 mm
  • Standaard gehard, letselveilig zonder thermische breuk.
  • Maximale afmeting: 2.000 x 3.000 mm.
  • Minimale afmeting: 200 x 230 mm.

Download de brochure

 

BENGglas-renovatie

100% FABRIEKSGARANTIE

Vanwege de langere levensduur biedt BENGglas een garantieperiode die langer is dan gebruikelijk, namelijk 15 jaar in plaats van 10 jaar. De eerste 5 jaar dekt de garantie 100%, daarna aflopend naar rato. Het garantiebeleid is uitsluitend van toepassing op de vervanging van het vacuümglas.

MEER INFORMATIE?

Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we komen binnen 24 uur bij je terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • ZONWEREND GLAS
Wat is de LTA-waarde?

De LTA-waarde geeft de lichttoetredingsfactor weer. Ofwel, de mate waarin licht door het isolatieglas wordt geleid. Hoe hoger de waarde, hoe meer licht er word doorgelaten.

Hieronder vind u de LTA-waarde per glassoort:

 • Enkelglas: 90%
 • HR ++ glas: 82%
 • Triple glas of HR +++: 74%
 • BENGglas: 70-78% (enkele of dubbele coating)
Wat is de G of ZTA-waarde?

De G-waarde, of de ZTA-waarde, geeft de zontoetredingsfactor weer. Ofwel, de mate waarin warmtestralingen worden tegengehouden. Wilt u ervoor zorgen dat het binnen minder warm wordt tijdens de zomer, dan kunt u het beste kiezen voor een dubbele (D.80) coating. Wenst u juist meer warmte in huis? Dan kunt u het beste kiezen voor een enkele (S1.16) coating. Het isolatieglas bij een dubbele coating kleurt iets donkerder dan bij een enkele coating. Tevens is de U-waarde met een dubbele coating lager en isoleert deze dus beter.

Wenst u minder licht in uw woning? Dan biedt een zonwerende coating op BENGglas een oplossing. Deze coating zorgt ervoor dat het zonlicht wordt gereflecteerd, waardoor er minder licht naar binnen komt. Daarnaast heeft een zonwerende coating ook een isolerende werking, waardoor het binnen koeler blijft tijdens warme zomerdagen.