Toepassing_Renovatie

BRANDWEREND GLAS ZONDER CONCESSIES OP DE ISOLATIEWAARDE

Door te kiezen voor BENGglas geniet je van veiligheid zonder concessies te hoeven maken op de isolatiewaarde. Op basis van de gewenste classificatie kan een product naar wens worden samengesteld. Informeer direct naar de mogelijkheden.

BENGGLAS - BRANDWEREND VACUÜMGLAS

BENGglas opgedikt/gelaagd met brandwerend glas mag beschouwd worden als brandwerende beglazing per de volgende classificaties: EW30, EW30+E15, EW60, EW60+EI15, EI30 en EI60 (Bron: Ben Evers, 2021). EW klasse 30 of 60 geeft aan of de brandwering 30 of 60 minuten bedraagt.

Wilt u voldoen aan een andere classificatie, dan kan een samenstelling met de daarvoor bedoelde tussenlagen naar wens worden opgesteld.
Informeer direct naar de mogelijkheden.

VOORDELEN

Brandveiligheid

Het belangrijkste voordeel van brandwerend glas is natuurlijk de verbeterde brandveiligheid die het biedt. Dit glas kan de verspreiding van vuur, rook en hitte beperken, waardoor kostbare tijd wordt gewonnen voor evacuatie en de brandweer om in te grijpen. Het kan ook helpen om de schade aan eigendommen te verminderen en levens te redden in noodsituaties.

LEES MEER

2 x langere levensduur: tot 50 jaar

Voor brandwerend glas wordt nog voornamelijk triple glas gebruikt. De levensduur van BENGglas is echter 2 x langer. Dit bespaart op vervangingskosten alsmede op de aanschaf van nieuw materiaal.

LEES MEER

De beste isolatiewaarde op de markt: U=0,40

In verhouding met standaard brandwerend triple glas, isoleert BENGglas bijna 2 x beter (U=0,40 t.o.v. U=0,70). Zo is het niet langer nodig concessies te hoeven maken op de isolatiewaarde wanneer de veiligheid wordt vooropgesteld.

LEES MEER

Maximale geluidsisolatie

Afhankelijk van de samenstelling van brandwerend glas biedt BENGglas een geluidsreductie aan van maar liefst -36 dB met een profiel van slechts 8,3 mm glasdikte of een geluidsreductie van maar liefst -39 dB wanneer gelaagd (14 mm glasdikte), In verhouding met standaard brandwerend glas (-33 dB) wordt een stillere binnen omgeving geboden.

LEES MEER

TOEPASSINGEN

Voor een veilige evacuatie

Om verspreiding van vuur of rook te voorkomen

Met name essentieel in opslagplaatsen met een verhoogd brand risico

Ziekenhuizen, scholen, theaters etc.

MEER INFORMATIE?

Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we komen binnen 24 uur bij je terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.