Toepassing_Renovatie

MONUMENTENGLAS

BENGglas biedt nu de mogelijkheid om de oorspronkelijke kenmerken van het oude “getrokken” glas te combineren met een ongeëvenaarde U-waarde van 0,40. Zo wordt het beste van twee werelden gecombineerd: behoud van authenticiteit en een topklasse isolatie.

Monumentenglas BENGglas Voordelen

De beste isolatiewaarde op de markt: 0,40/0,50

Optimale geluidisolatie voor stil wonen: -36 dB

Slechts 13 mm dik

+15% natuurlijk licht t.o.v. triple glas

BENGglas_levensduur

Verwachtte levensduur van maar liefst 50 jaar

Gehard veiligheidsglas zonder kans op thermische breuk (letselveilig)

Hogere woningwaarde door beter energielabel

23 euro per m² subsidie verkrijgbaar

Schott glas_Restover_Getrokken monumentaal glas

MAXIMALE ISOLATIE MÉT BEHOUD AUTHENTIEKE UITSTRALING

Monumentenglas, ook wel bekend als historisch glas, wordt gebruikt bij het restaureren of renoveren van historische gebouwen en monumenten. Kenmerkend voor monumentenglas is de golvende vertekening, ontstaan uit de getrokken glastechniek daterend uit de 19e en 20ste eeuw. Door monumentenglas toe te passen kan de authentieke uitstraling behouden blijven en een flinke besparing op energie- en onderhoudskosten gewonnen worden.

De isolatiewaarde van regulier dubbel monumentenglas hangt af van de samenstelling en constructie van het totaal pakket, maar varieert tussen (U) 1,5 en 5,6. Door BENGglas met een monumentale tegenruit te verwerken wordt een isolatiewaardewaarde van maar liefst 0,40 bereikt.

Zo profiteer je van een authentieke uistraling én een ongeëvenaarde isolatiewaarde prestatie!

 

BENGGLAS GELAAGD MET MONUMENTENGLAS

BENGglas MAX kan uitstekend worden gecombineerd met monumentenglas.

SPECIFICATIES BENGGLAS MAX 0.50 MET MONUMENTENGLAS
+ De beste isolatiewaarde: 0,50
+ Zontoetredinsfactor (G): 0,68
+ Lichttransmissie(LTA): 78
+ Maximale afmeting: 2.000 x 3.000 mm*
+ Minimale afmeting: 200 x 230 mm
+ Glasdikte: vanaf 13,06 mm
+ Afdichtingsrand: 9 mm (op de langste zijde, op één zijde 14 mm incl. absorptiestrip)
+ half gehard

*Vanaf juni 2024 ook beschikbaar tot 2.440 x 4.200 mm.

 

VOOR BESCHERMDE MONUMENTEN EN ERFGOED

Duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn van essentieel belang in de hedendaagse wereld, maar het behoud van erfgoed is evenzeer van betekenis. Daarom kan monumentenzorg besluiten bepaalde monumenten te beschermen door regels en richtlijnen op te leggen die de authentieke uitstraling van een pand of woning dienen te beschermen. Vaak betekent dit dat kozijnen niet mogen worden vervangen. BENGglas biedt hier een mooie oplossing, aangezien het glas slechts 8,3 mm dik is.

Desalniettemin kunnen er specifieke eisen worden gesteld aan de afwerking van het glas, die moet overeenkomen met het oorspronkelijke glas welke lichte vervormingen tonen. Monumentenglas is dan de ideale oplossing. Het isolatievermogen van monumentenglas is echter beperkt (U: 1,5 – 5,6). Om dit te verbeteren, biedt BENGglas de mogelijkheid om vacuümglas te combineren met een monumentale tegenruit. Zo profiteer je van de hoogst mogelijke isolatiewaarde, terwijl je nog steeds voldoet aan de voorschriften van de monumentenzorg.

*Let op: de regels en richtlijnen van de monumentenzorg kunnen per gemeente en monument verschillen. Raadpleeg daarom altijd de lokale monumentenzorg voor meer gedetailleerde informatie.

 

HET BEST PRESTEERDE MONUMENTENGLAS MET BENGGLAS!

  • Veruit de beste isolatiewaarde: 0,40 – 0,50
  • Zeer stil wonen: -36 dB
  • Een directe investering in de woningwaarde en in verbetering energielabel
  • Zeer geschikt voor panden met oude houten ramen en stalen kozijnen door dun
    profiel van slechts 13,06 mm
  • Levensduur van minstens 25 jaar met behoud van de U-waarde

KOSTEN MONUMENTENGLAS

Het combineren van BENGglas met monumentenglas brengt extra kosten met zich mee, maar steeds vaker accepteert de monumentenzorg BENGglas MAX 0.50 en BENGglas Extra Clear, daar waar het glas met tegenruit niet in het kozijn past. Het is daarom raadzaam om altijd eerst de monumentenzorg te contacteren voor het aanvragen van de exacte eisen.

 

Toch geïnteresseerd?
Vraag dan direct een offerte aan bij een van de BENGglas dealers.

BENGglas-renovatie

GARANTIE

Vanwege de langere levensduur biedt BENGglas een garantieperiode die langer is dan gebruikelijk, namelijk 15 jaar in plaats van 10 jaar. De eerste 5 jaar dekt de garantie 100%, daarna aflopend naar rato. Het garantiebeleid is uitsluitend van toepassing op de vervanging van het vacuümglas.

MEER INFORMATIE?

Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we komen binnen 24 uur bij je terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.