Toepassing_Renovatie

VIDEO’S EN TESTEN

BENGglas heeft zich in de praktijk ruimschoots bewezen. Verken productervaringen, werp een exclusieve blik achter de schermen bij producttests,  leer de juiste stappen om subsidie aan te vragen of ontdek het fascinerende productieproces van vacuümglas.

BENGGLAS IN DE PRAKTIJK

BENGglas heeft met gehard vacuümglas de voorgevel van een historisch pand in Arnhem duurzaam gerenoveerd. De uitvoerder, Achterberg Schilders, stipt hierbij een aantal belangrijke aspecten van vacuümglas aan. Zo noemt de uitvoerder de goede isolatiewaarde (U=0,4), de hanteerbaarheid en het lichte gewicht van het glas. Met een profiel vanaf 8,15 mm is vacuümglas ideaal voor renovaties zonder kozijnvervanging. De bewoners ervaren niet alleen een verbeterde isolatie, maar ook een verhoogd wooncomfort door het verminderen van tocht en buitengeluid. Dankzij het landelijke BENGglas dealernetwerk verliep het gehele project efficiënt in slechts 2 dagen.

BOUWBEURS AWARD ''25 - MEEST INNOVATIEVE PRODUCT

BENGglas is genomineerd als slimste en meest efficiënte product voor de bouw!

BENGglas behoort tot de negen nominaties voor de BouwBeurs Awards. BENGglas is genomineerd in de categorie slim & efficiënt. De jury ziet in de inzendingen veel aandacht voor duurzaamheid, efficiëntie, schaalbaarheid en toekomstbestendigheid.

Geïntereseerd?
Vraag dan direct een offerte aan bij een van onze dealers, of meldt je aan als dealer via info@bengproducts.nl

BENGGLAS TESTEN DOOR TÜV RHEINLAND VOLGENS CE EN NL BOUWBESLUIT

Het BENGglas wordt hier, in samenwerking met de Vlakkelichtkoepel, getest door TÜV Rheinland volgens CE en NL Bouwbesluit. Het gaat hier om de vaststelling van de isolatiewaarde (Ug), LTA en ZTA.

Binnen dit fragment worden diverse testen tentoongesteld: weerstandsklasse bij manuele aanval (EN356 inbraak werend glas), restdraagvermogen d.m.v. stootbelastingproef (EN12600 veiligheidsbeglazing) en de doorvalveiligheid test.

BENGGLAS PRODUCTIE

De vacuümglas productielijn heeft een lengte van 400 meter en produceert jaarlijks 120.000 vierkante
meter aan gehard vacuüm isolatieglas.

SUBSIDIE AANVRAGEN BENGGLAS

Op BENGglas is ISDE subsidie verkrijgbaar. Deze bedraagt 23 euro per m2 en kan worden aangevraagd met meldcode KA18780.

Indien je ook de kozijnen vervangt, kun je meldcode KA19317 gebruiken. Je komt dan in aanmerking voor een subsidie van 65,50 euro per m2.

Indien je twee isolerende maatregelen treft, verdubbelen deze bedragen.

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe deze subsidie aangevraagd kan worden!

BENGGLAS GLASPARELZAKSLINGERPROEF

De glasparelzakslingerproef is essentieel voor doorvalveiligheid bij vloerrandafscheidingen volgens het Nederlandse Bouwbesluit. De wet schrijft voor dat een vloerafscheiding verplicht is bij een valrisico van meer dan 1 meter. Bouwbesluit specificaties en veiligheidsaantonen verwijzen naar de Eurocode NEN-EN-1990. Deze omvatten uiterste grenstoestanden (statische berekening) en bijzondere belastingen (analytisch & experimenteel). BENGglas slaagt in de glasparelzakslingerproef, waarbij exclusief experimentele belastingen worden getest, en voldoet daarmee aan de veiligheidsnormen voor vloerrandafscheidingen.

 

BENGGLAS BREUKTEST

BENGglas is het enige geharde vacuüm isolatieglas ter wereld!
Het harden van glas kent diverse voordelen:

  • Het glas is tot vijfmaal sterker dan normaal enkel of dubbelglas van een gelijke dikte;
  • Als het glas breekt, versplintert het in kleine deeltjes zonder scherpe randen. Hierdoor is het letselveilig, worden snijwonden voorkomen en is het officieel veiligheidsglas;
  • Thermische breuk is volledig uitgesloten.

BENGGLAS - BALL DROP TEST

Met de “ball drop test” wordt de mechanische sterkte van het glas getest.