Toepassing_Renovatie

SUBSIDIE

Voor het verduurzamen van jouw woning of pand met BENGglas kun je profiteren van mooie subsidies. Particulieren en zakelijke gebruikers kunnen in Nederland gebruik maken van de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) en zakelijke klanten van de energie-investeringsaftrek (EIA). Particulieren en zakelijke gebruikers in België kunnen gebruik maken de verbouwpremie. Hoe je deze dient aan te vragen lichten we hieronder toe.

SUBSIDIE ISOLATIEGLAS VAN BENGGLAS

NEDERLAND
Op BENGglas is ISDE subsidie verkrijgbaar. Deze bedraagt 23 euro per m² en kan worden aangevraagd met meldcode KA18780. Indien je ook de kozijnen vervangt, kun je meldcode KA19317 gebruiken. Je komt dan in aanmerking voor een subsidie van 65,50 euro per m². Indien je twee isolerende maatregelen treft, verdubbelen de bovengenoemde bedragen. Ieder type BENGglas maakt gebruik van dezelfde meldcode en is te vinden onder de merknaam ”BENGproducts”.

BELGIË – VLAANDEREN
Ook in België is subsidie verkrijgbaar. Deze bedraagt 16 euro per m² voor het vervangen van glas voor hoogrendement glas.

SUBSIDIE AANVRAGEN ISOLATIEGLAS

Heb je een maatregel geïnstalleerd? Dan kun je via het rvo subsidie aanvragen. Voor elke getroffen maatregel moet de volgende informatie helder vermeld zijn:

  • Een factuur incl. meldcode, contactgegevens installatiebedrijf, aanschaf & installatie datum, product type en merk
  • Het aantal vierkante meters dat is aangebracht, m.u.v. de vierkante meters gebruikt voor eventuele uitbreidingen
  • Foto’s van de installatie
  • Betalingsbewijs

Dien de subsidieaanvraag uiterlijk binnen 24 maanden in. Kom je er toch niet uit? Chat dan met een adviseur via www.rvo.nl/isde of bel naar 088-0424747.

 

SUBSIDIE AANVRAGEN IN BELGIË

Via het online loket op vlaanderen.be is het gemakkelijk om subsidie aan te vragen.
Laat eerst het glas vervangen door een ervaren BENGglas dealer of aannemer. De aannemer zal je na installatie een certificaat overhandigen waarmee je de premie gemakkelijk kunt aanvragen.

Vacatures BENGglas

EIA - ZAKELIJKE KLANTEN

Investeer je als ondernemer minimaal 2.500 euro in verduurzaming? Dan kom je in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek (EIA) welke kan oplopen tot 300 euro per m².

Deze subsidie dien je binnen 3 maanden ná de installatie aan te vragen via het eLoket van rvo.nl. Duidelijke instructies inclusief een helder stappenplan vind je hier.

EIA 2023

MEER INFORMATIE?

Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we komen binnen 24 uur bij je terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • SUBSIDIE
Hoeveel subsidie krijg ik op BENGglas?

Op het vacuümglas van BENGglas is in Nederland ISDE subsidie verkrijgbaar. Voor het vervangen van uw glas bedraagt deze €23,- per m². Indien u ook uw kozijnen vervangt komt u in aanmerking voor een subsidie van € 65,50 per m².

Zakelijke klanten komen in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek (EIA); deze kan oplopen tot € 300,- per m². Deze subsidiebedragen verdubbelen als u een 2e maatregel neemt (of meer). Bron: www.rvo.nl.

In België (Vlaanderen) bedraagt de € 16 per m² voor het vervangen van het glas (excl. kozijnen). De subsidie kunt u aanvragen via het online loket op vlaanderen.be.

Welke meldcodes kan ik gebruiken voor BENGglas?

Voor het vervangen van uw glas in Nederland kunt u subsidie aanvragen met meldcode KA18780. Indien u ook uw kozijnen vervangt, kunt u meldcode KA19317 gebruiken.

BENGglas is te vinden onder de selectie HR++ glas.

De subsidieaanvraag kunt u indienen op www.rvo.nl.