Vacuümglas

Verduurzaming school “Ciske de Rat” met voorzetramen BENGglas

In samenwerking met Koek & Reinders Schilderwerken is hier BENGglas toegepast voor de verduurzaming en renovatie van de Openbare Lagere School bekend uit de film ‘Ciske de Rat’.

In dit geval is het bestaande enkelglas (U=5,8) vervangen door vacuümglas van het merk BENGglas. De keuze viel op het type ‘BENGglas‘ met een U-waarde van 0,40. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van de isolatiewaarde van het glas, namelijk 14 keer beter. Hierdoor wordt niet alleen een beter energielabel bereikt, maar zal ook bespaard worden op de gasrekening.

Vanwege de geringe dikte van BENGglas (8,3 mm) kon het isolatieglas moeiteloos worden geïnstalleerd in de bestaande kozijnen. Hierdoor is de karakteristieke uitstraling behouden gebleven en is het niet nodig geweest om de kozijnen te vervangen.

Bijkomend voordeel van het vacuüm isolatieglas is de fantastische geluidsdemping. In de standaard variant van 8,3 mm dikte, is de geluiddemping 36 dB. Indien zou worden gekozen voor een gelaagde versie van het BENGglas, loopt deze demping op tot maar liefst 39 dB.

Benieuwd wat een verduurzaming met BENGglas voor jou kan betekenen? Ontdek de voordelen en vraag direct een offerte aan bij een van de BENGglas dealers.

Meer foto’s van dit project

Meer informatie?

Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we komen binnen 24 uur bij je terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.