Toepassingen

Gehard BENG vacuüm isolatieglas

Renovatie

BENGglas is een perfect product voor de renovatiemarkt. In tegenstelling tot traditioneel isolatieglas, is vacuümglas extreem dun (6,3 mm). Hierdoor kan BENGglas in bestaande kozijnen worden geplaatst; hierdoor bespaart men flink op het vervangen van kozijnen.

Tevens wordt hiermee een flinke stap gezet in de verduurzaming van bestaande woningen. Traditioneel isolatieglas (U=2,8) of enkel glas (U=5,8) kennen een lage isolatiewaarde. BENGglas, met een U waarde van 0,4, zal de isolatiewaarde van bestaande woningen dan ook aanzienlijk doen verbeteren!

Gehard vacuümglas

Nieuwbouw

BENGglas is uitstekend geschikt om gebouwen naar de verplichte BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) norm te ontwerpen. De zeer lage U-waarde (U=0,4) zorgt voor een extreem goede isolatie.

Geluidsreductie is tegenwoordig ook steeds meer een wens, welke ook direct gerealiseerd kan worden door de toepassing van BENGglas (dB=39).

Met deze waarden wordt dan ook voldaan aan alle hedendaagse normen van duurzaamheid en comfort.

BENGglas richt zich met haar productenprogramma zowel op utiliteitsbouw als op woningbouw.

Gehard vacuüm isolatieglas

Industrie

Goede isolatiewaarden, dun, laag gewicht, geluid reducerend en gehard zijn allen goede eigenschappen voor diverse industrieën.

Industrieën waarin BENGglas veelvoudig wordt toegepast zijn onder andere de automotive, apparatenbouw (koelvitrines, wijnkoelkasten, koelkasten), machinebouw, kassenbouw, kozijnenbouw en modulaire bouw.