Toepassing_Renovatie

BENGglas BASIC
De voordeligste optie

TIJDELIJKE ORDERSTOP

BENGglas BASIC biedt een isolatiewaarde van slechts 0,58. In vergelijking met andere merken vacuümglas (U: 0,70) en traditioneel isolatieglas, zoals HR++ (U:1,10) of zelfs triple glas (U:0,80), levert BENGglas BASIC meer rendement op voor uw investering.

Download de brochure

GEEN VACUÜMDOPPEN, OPTISCH MOOI RESULTAAT

BENGglas BASIC en BENGglas MAX onderscheiden zich op unieke wijze binnen hun categorie door het ontbreken van zichtbare vacuümdoppen. In plaats daarvan is het glas uitgerust met een slanke absorptiestrip, die er mede voor zorgt dat het vacuüm zelfs na 25 jaar behouden blijft. Deze absorptiestrip, met een hoogte van 17 mm vanaf de onderzijde, kan eenvoudig worden weggewerkt achter de raamlatten, wat resulteert in een esthetisch mooi en strak resultaat.

In de wereld van vacuümglas zijn microspacers (ook wel afstandhouders genoemd) van essentieel belang om te voorkomen dat het glas implodeert tijdens het vacuümproces. In vergelijking met regulier vacuümglas heeft BENGglas BASIC tot wel 4 keer minder afstandhouders, wat het aanzicht verbeterd.

BENGglas BASIC is beschikbaar met een enkele coating (S1.16). Dit zorgt voor natuurlijk licht (LTA: 78) en kristalhelder glas, waardoor uw ruimte wordt verrijkt met een heldere en uitnodigende uitstraling.

OPTIMAAL WOONCOMFORT

BENGglas BASIC is trots op zijn ultradunne profiel, met een dikte van slechts 8,15 mm. Ondanks het slanke profiel levert BENGglas BASIC ongeëvenaarde prestaties op het gebied van warmte- en geluidsisolatie. Hierdoor geniet je van maximaal wooncomfort en een rustige leefomgeving met een geluidsvermindering van tot wel -36 dB.

Geef jij de voorkeur aan veiligheidsglas om het risico op thermische breuk te voorkomen? Dan biedt BENGglas BASIC ook een optie met een glasdikte van 10,15 mm.
In deze configuratie wordt het glas gehard, waardoor het bij uitstek geschikt is voor (schuif) deuren en zonnedaken.

BENG Basic_zijaanzicht-min
BENGglas BASIC

SPECIFICATIES

  • U-waarde 0,58
  • Volledig gehard (vanaf 10,15 mm dikte)
  • Tot 4 x minder afstandhouders dan regulier vacuümglas. 40 mm tussen iedere afstandhouder
  • Economisch de meest voordelige optie
  • Maximale afmeting: 1.650 x 2.800 mm
  • Minimale afmeting: 200 x 230*
  • Afdichtingsrand: 15 mm (incl. absorptiestrip lange zijde: 17,5 mm)
  • Verkrijgbare glasdiktes: 8,15 – 10,15 of 12,15 mm
  • Absorptiestrip aan onderzijde (17,5 mm hoog vanaf de onderzijde)

*Kleiner mogelijk bij één zijde groter dan 300 mm.

Let op: op BENGglas BASIC geldt een tijdelijke order stop.

Download de technische tekening

WAAROM BENGglas BASIC

 

BENGglas BASIC is binnen het BENGglas assortiment economisch de voordeligste optie. De U-waarde is van de BENGglas types het laagst en de afstandhouders lichtten iets meer op dan bij de andere types.

Voordelen BENGglas BASIC

BENGglas_Vacuümdop_Icon

Geen zichtbare vacuümdop en slanke afdichtingsrand

Kleine afmetingen mogelijk

Een van de beste isolatiewaarde op de markt: 0,58

De meest voordelige optie

Tot 4 x minder afstandhouders

Gehard veiligheidsglas zonder kans op thermische breuk vanaf 10,15 mm dikte

Voor stil wonen (-36 dB)

Natuurlijk licht (LTA: 78)

BENGglas VS. ANDER ISOLATIEGLAS

 

De kracht van BENGglas zit hem in de ongeëvenaarde isolatieprestaties verpakt in een ultradun profiel van slechts 8,15 mm dik. Dit maakt het glas veruit dunner én beter in isolatiewaarde dan elk ander type isolatieglas. Dit maakt dat het glas zelfs in enkelglas kozijnen past, daar waar triple en HR++ glas geen uitkomst kunnen bieden zonder het gehele kozijn te moeten vervangen.

 

Download de brochure

 

Enkel glas
HR ++ glas
Triple glas
BENGglas BASIC
Isolatiewaarde
5.80
1,10
0,80
0,58
Geluidsreductie dB
29
31
33
36
Degradatie isolatiewaarde
n.v.t.
Ja
Ja
Nee
Dikte
4
21
38
8,15 - 10,15

Hoogrendement vacuümglas

Geen afname van de isolatiewaarde

In tegenstelling tot andere soorten isolatieglas, waarbij vaak al snel een afname in de isolatiewaarde (U-waarde) wordt waargenomen, blijft de prestatie van BENGglas BASIC zelfs na 25 jaar onveranderd. Dit resulteert in een aanzienlijk hoger rendement in de loop der jaren in vergelijking met conventioneel isolatieglas.

LEES MEER

Begin vanaf dag één met besparen

BENGglas BASIC blinkt uit met een indrukwekkende isolatiewaarde van 0,58, waarmee het HR++ (1,10) en triple glas (0,80) ruimschoots overtreft. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen vanaf de allereerste dag na installatie. Hierdoor is BENGglas BASIC een uiterst rendabele keuze ten opzichte van andere isolatieglas opties.

LEES MEER

Hogere woningwaarde door beter energielabel

Door te investeren in isolatiemateriaal met de hoogste isolatiewaarde, wordt een snelle verbetering in de energie-efficiëntie gewonnen. Dit leidt tot een gunstiger energielabel en verhoogt de vastgoed waarde.

LEES MEER

Referentieprojecten type BENGglas

MEER INFORMATIE?

Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we komen binnen 24 uur bij je terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.